Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Уляна Супрун закликала українців відмовлятися від ковбаси і наминати сало

Ось це і є правильна ковбаса!

glavred.info

Уляна Супрун закликала українців відмовлятися від ковбаси і наминати сало

А також їсти чорний хліб, а не білий

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун не рекомендує вживати бутерброди з ковбасою, заявляючи, що така їжа - нездорова.

У Facebook вона написала, що білий хліб містить багато солі, що підвищує ризик захворіти на серцево-судинні хвороби. За її словами, батон стрімко піднімає рівень цукру в крові, повідомляє Новое время.

Супрун підкреслила, що ковбаса “нездорова усім”: у ній також багато солі, вона містить домішки, зокрема, нітрит і бензпірен, що що збільшує ймовірність раку прямої кишки та підшлункової. 

Здорова альтернатива ковбасі - це скибочка сала, чорний хліб та гірчиця.

“Тому радять повністю відмовитись або мінімізувати вживання процесованих м‘ясних продуктів (ковбаси чи сосисок) - не частіше 3-х разів на тиждень та не більше 50 грамів на день, якщо відмовитись важко”, - зауважила вона.

Супрун написала, що кілограм ковбаси коштує значно дорожче за кілограм хорошого м’яса.

Водночас, за її словами, масло не є небезпечним. 

Вона радить вживати висівковий хліб: у ньому більше вітамінів, є клітковина, і менший глікемічний індекс; ковбасу замінити печеним м’ясом, печінковим паштетом, форшмаком або хумусом; додавати овочі, яблука, зелень і коренеплоди і гриби до паштетів; іншими “намазками” можуть бути кисломолочний сир та зелень, фета і солодкий перець, паштети із баклажанів, чи грибів, або гарбуза та сала;  здорова альтернатива ковбасі - це скибочка сала, чорний хліб та гірчиця.

Telegram Channel