Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Валентин Наливайченко закликав об’єднатися для захисту вільних і справедливих виборів*

Фото прес-служби Руху «Справедливість».

Валентин Наливайченко закликав об’єднатися для захисту вільних і справедливих виборів*

Кандидат у президенти, лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко (на фото) закликав громадські організації та активістів об’єднатися для захисту вільного волевиявлення громадян

Політик виступив за створення об’єднаного штабу з протидії фальсифікаціям та втручанню у вибори. Про це лідер Руху заявив журналістам одразу після одержання в ЦВК посвідчення кандидата в президенти України.

«І влада, і українське суспільство, міжнародні партнери України й учасники перегонів мають зробити все від них залежне, щоб президентська кампанія і волевиявлення громадян пройшли прозоро та без будь–якого зов­нішнього втручання. Захистимо вільне волевиявлення українців!» — наголосив кандидат у президенти Валентин Наливайченко.

Валентин Наливайченко запевнив, що міжнародні спостерігачі від ЄС та США контролюватимуть законність виборчого процесу на цих президентських та парламентських виборах.

На думку політика, головна загроза для майбутніх виборів президента — це фальсифікації з боку влади. «Вимагаю, щоб від сьогодні був створений в державі єдиний штаб, до якого мають увійти всі правоохоронні органи для жорсткого реагування на факти підкупу та інших виборчих зловживань. Головна вимога українців — щоб правоохоронні органи та суди забезпечили невідворотність покарання за порушення на виборах», — підкреслив лідер Руху «Справедливість».

Валентин Наливайченко закликав об’єднатися всі громадські та патріотичні організації: «Тут і зараз маємо започаткувати загальноукраїнський громадський рух «За вільні і справедливі вибори».

«Рух «Справедливість» і наші партнери, а це понад 210 громадських організацій, готові захищати справедливі й вільні вибори», — наголосив кандидат у президенти України.

Крім того, Валентин Наливайченко запевнив, що міжнародні спостерігачі від ЄС та США також контролюватимуть законність виборчого процесу на цих президентських та парламентських виборах.

Максим БУРДЮГ.

Telegram Channel