Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У двох ковельських школах зафіксовано перевищення епідпорогу захворювань на ГРВІ

Людмила Маляр поінформувала про захворювання ковельчан на грип.

kovelrada.gov.ua

У двох ковельських школах зафіксовано перевищення епідпорогу захворювань на ГРВІ

На засіданні виконкому проаналізували ситуацію щодо захворюваності жителів міста на ГРВІ та грип

На вчорашньому засіданні виконавчого комітету проаналізовано ситуацію щодо захворюваності жителів міста на гострі респіраторно-вірусні інфекції та грип. З цього питання інформувала Людмила Маляр, завідувач Ковельського міськміжрайонного відділу державної установи “Волинський обласний  лабораторний центр”, інформує Ковельська міська рада.

З початку нинішнього року з  за медичною допомогою звернулось 2411 осіб, хворих на гострі респіраторно-вірусні інфекції. З них дітей віком до 17 років – 1859 (77 відсотків).

Ведеться щотижневий моніторинг захворюваності грипом та ГРВІ. За період з 25 січня по 31 січня зафіксовано 1012 випадків ГРВІ. Спостерігається перевищення розрахункового епідпорогу: високий відсоток інфікованих - діти віком до 17 років – 727 осіб (до 4 років - 199; 5-14 років - 402; 15-17 років -126).  Госпіталізовано 28 людей, з яких - 18 дітей. Хворих на грип у місті не зареєстровано.

З початку нинішнього року з  за медичною допомогою звернулось 2411 осіб, хворих на гострі респіраторно-вірусні інфекції. З них дітей віком до 17 років – 1859 (77 відсотків). 

Згідно отриманих даних щоденного моніторингу було зафіксовано перевищення розрахункового епідпорогу (більше 20 %) захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями у двох навчальних закладах Ковеля, а саме: у спеціалізованій школі І-ІІІ ст. № 3 імені Лесі Українки та в закладі загальної середньої освіти І-ІІ ст. № 9. Управлінню освіти були надіслані  рекомендації, спрямовані на запобігання виникнення і поширення грипу та гострих респіраторних інфекцій та призупинено освітній процес. 

Особлива увага звертається на запобігання захворюванню на цю недугу. Однак, в епідемічний сезон із запланованих 159 осіб групи ризику не щеплено жодного. Станом на 31 січня вакциновано 37 громадян, з них 33 за власний рахунок.

В епідемічний сезон із запланованих 159 осіб групи ризику не щеплено жодного. Станом на 31 січня вакциновано 37 громадян, з них 33 за власний рахунок. 

Через підвищення рівня захворюваності населення та з метою запобігання виникнення спалахів грипу та ГРВІ Ковельський міськміжрайонний відділ державної установи “Волинський обласний  лабораторний центр” рекомендує посилити протиепідемічні та дезінфекційні заходи у дитячих дошкільних закладах, школах, на об’єктах харчової промисловості, громадського харчування. Забезпечити посилений контроль за станом здоров’я дітей та відвідуваністю навчально-виховних закладів, негайну ізоляцію з колективів осіб з початковими симптомами інфекційних захворювань. 

Telegram Channel