Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Волині «чорні археологи» шукали скарби, а знайшли вибухівку

Цими днями волинські сапери знешкодили 10 снарядів часів ІІ світової війни.

УДСНС України у Волинській області.

На Волині «чорні археологи» шукали скарби, а знайшли вибухівку

Протягом 18-19 лютого працівники групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС України у Волинській області вилучили та знешкодили 10 боєприпасів минулої війни, знайдені волинянами у лісових масивах Володимир-Волинського, Турійського, Ківерцівського, Маневицького районів

 

 Так, 18 лютого староста Гайківської сільської ради Володимир-Волинського району фотографував гусей, які вже прилетіли з теплих країв. По дорозі додому в лісосмузі він помітив заіржавілий підозрілий предмет. Довго не роздумуючи, чоловік зателефонував на «101» та повідомив про небезпечну знахідку рятувальників. Сапери ДСНС ідентифікували її як один артилерійський снаряд калібру 122 мм.

 У лісі поблизу села Туровичі, що у Турійському районі,  чорні археологи знайшли застарі вибухонебезпечні предмети та повідомили про це Служби порятунку.

 У лісі поблизу села Туровичі, що у Турійському районі,  чорні археологи знайшли застарі вибухонебезпечні предмети та повідомили про це Служби порятунку. Працівники групи піротехнічних робіт АРЗ СП УДСНС України у Волинській області, які виїхали за викликом, вилучили та знешкодили  сім  76-міліметрових артилерійських снарядів  часів Другої Світової війни.

19 лютого ще два артснаряди 152 та 76 міліметрів, знайдених  свідомими громадянами поблизу лісосмуг у селах Тростянець Ківерцівського та Годомичах Маневицького районів, сапери ДСНС знищили у встановленому порядку в спеціально відведеному для цього місці. 

Управління ДСНС України у Волинській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях.

Рятувальники застерігають мешканців області у жодному разі не чіпати підозрілі знахідки. У разі виявлення боєприпасів чи іншого підозрілого предмету негайно телефонуйте «101»!

Джерело: УДСНС України у Волинській області
Telegram Channel