Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
 «Якби митрополит Володимир дожив, то наша церква стала б  основою автокефалії»

Віктор Мартиненко.

«ВолиньUA»

«Якби митрополит Володимир дожив, то наша церква стала б основою автокефалії»

Отець Віктор Мартиненко став першим священиком на Волині, який перейшов з Московського патріархату до Православної церкви України

В інтерв’ю виданню «ВолиньUA» він сказав, що якби митрополит Володимир, який очолював УПЦ МП, дожив до цього часу, то  «наша церква, очолювана ним, стала б основою для автокефалії, для об’єднання всіх інших». «Блаженнійший неодноразово говорив, проводив через рішення синодів те, що ми – за автокефалію, тільки законну, визнану вселенським православ’ям. Зараз ми цю автокефалію отримали. Я вірю, що він зараз радіє з неба за нас», - сказав отець Віктор.

Знаючи трохи людей, підозрюю, що деякі наші «стоятєлі в вєрє» не за безплатно стоять, а за чемоданчики від Вадима Новінського

На його думку, процес формування української церкви може бути трішки болісним, але «все так просто не буває». «Як природно поважати матір, любити свою батьківщину, так природно, щоб у державі була незалежна церква. Розумієте, суть не в тому, щоб була автокефальна церква, а в тому, щоб обмежити вплив Москви. Нашу церкву, особливо в останні роки, використовували як одну з дивізій для гібридної війни», - сказав він. 

«Зараз з боку Московського патріархату йде пропаганда гри на почуттях, на залякуванні людей, кажуть: стійте до крові за віру... За яку віру? Віра у нас не міняється! За ваші амбіції, за вашу нерухомість у Підмосков’ї стояти? Знаючи трохи людей, підозрюю, що деякі наші «стоятєлі в вєрє» не за безплатно стоять, а за чемоданчики від Вадима Новінського», - додав отець Віктор.

Нагадаємо, що священик Віктор Мартиненко відомий тим, що у 2014 році порадив наміснику Києво-Печерської лаври митрополиту Павлу (Лебедю) поцілувати Януковича в с...ку, через те, що той порівнював президента-убивцю з Ісусом Христом. Одіозний владика Павло за такі слова прокляв Віктора Мартиненка «во ім'я Отця і Сина, і Святого Духа».

Джерело: «ВолиньUA»
Telegram Channel