Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Жінки-добровольці попили чаю у штаб-квартирі НАТО

Шість ветеранок, пройшли війну добровольцем і мають що розказати світу

facebook.com/maja.moskvich

Жінки-добровольці попили чаю у штаб-квартирі НАТО

Це безпрецедентна подія для української військово-дипломатичної історії

Переможниця «Ігор Нескорених» з Волині Майя Москвич, очільниця батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич та ще четверо ветеранок війни на Донбасі провели першу офіційну зустріч в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

Усі жінки, які увійшли у делегацію, пройшли війну добровольцями, написала на своїй сторінці у «Фейсбуці» Майя Москвич.

«Наша участь передбачатиме показ документального фільму про участь жінок у війні «Невидимий батальйон», офіційні промови кожної з нас, відповіді на питання щодо російської агресії в Україні», – йдеться у повідомленні.

«Кажуть це безпрецедентна подія для української військово-дипломатичної історії. Відчуваю, що це матиме продовження і значення», – написала Майя Москвич.

«Мали першу зустріч з Головою Mission of Ukraine to NATO Вадимом Пристайком, генерал-лейтенантом ЗСУ Володимиром Аскаровим та заступником глави місії України при НАТО з оборонних питань полковником Сергієм Мукосієм

Офіси України знаходяться зараз на території старої штаб-квартири. Хоч всі країни члени Альянсу переїхали в нові будівлі і на базі не людно - контроль на КПП був серйозний. Цікаво, що Росію з території штаб-квартири НАТО вигнали взагалі, ще 2 роки тому, і не через Україну.

«Амбасадор - українська ветеранська дипломатія» – важливий для України проект, бо це голоси правди, голоси та історії тих, хто готовий був віддати життя за Україну, але ми будемо жити і боротись, в пам'ять і честь Героїв.

Українки у штаб-квартирі НАТО розповіли про свою місію, а пан Пристайко пригощав жінок-бійців чаєм та розповідав про реалії сприйняття України в НАТО іншими країнами. «Дізналася я дуже багато, але щоб бути об’єктивною треба поспілкуватися власне з представниками Альянсу», - зазначила Майя Москвич.

Візит добровольців до Бельгії передбачає також показ документального фільму «Невидимий батальйон», про участь жінок у війні. Кожна з учасниць делегації виступить з промовою, у якій міститимуться відповіді на питання щодо російської агресії в Україні.

Дівчата вже погуляли містом, скуштували традиційні страви за вечерею, і встигли відвідати всі найцікавіші пам’ятні місця Брюсселю.

«Кажуть це безпрецедентна подія для української військово-дипломатичної історії. Відчуваю, що це матиме продовження і значення», - повідомила волинянка. – Візит відбувається в рамках проекту «Амбасадор - українська ветеранська дипломатія» - важливий для України проект, бо це голоси правди, голоси та історії тих, хто готовий був віддати життя за Україну, але ми будемо жити і боротись, в пам'ять і честь Героїв. Представляти Україну в світі мають ті, хто за неї воював. Отже ці люди чесно воюють там, де зараз справді вирішується російсько-українська війна» - інформує Майя Москвич.

Джерело: Майя Москвич
Telegram Channel