Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Волині поліцейські переслідували беху, поки не трапилася ДТП

У ДТП постраждав 43-річний інспектор сектору реагування патрульної поліції.

ye.ua

На Волині поліцейські переслідували беху, поки не трапилася ДТП

Водій автомобіля «BMW X5» створював аварійну ситуацію та наражав на небезпеку інших учасників дорожнього руху

Автопригода сталася близько 17 години у суботу. На місце події одразу ж виїхало керівництво поліції Волині, Ківерцівського відділу поліції, співробітники відділу інспекції з особового складу та слідчо-оперативна група, інформує ГУ НП у Волинській області.

Поліцейські з’ясували, що екіпаж сектору реагування патрульної поліції під час здійснення патрулювання на автодорозі в селі Тростянець виявив автомобіль «BMW X5», який, порушуючи правила обгону, створював аварійну ситуацію та наражав на небезпеку інших учасників дорожнього руху. Правопорушник не виконав законну вимогу поліцейських про зупинку й продовжив рух. Під час переслідування поліцейськими, правопорушник, не увімкнувши покажчик повороту та не впевнившись у безпечності маневру, здійснив поворот ліворуч, чим допустив дорожньо-транспортну пригоду.  

Водій та поліцейські пройшли освідування на вміст алкоголю в крові, яке засвідчило, що вони не перебували в стані сп’яніння.   

У ДТП постраждав 43-річний інспектор сектору реагування патрульної поліції. Його госпіталізували в районну лікарню. За кермом автомобіля «BMW X5» перебував 42-річний житель Луцького району. Водій та поліцейські пройшли освідування на вміст алкоголю в крові, яке засвідчило, що вони не перебували в стані сп’яніння.  

За фактом ДТП слідчі поліції Волині розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження. У ході досудового розслідування буде надана правова оцінка діям всіх учасників автопригоди. Санкція статті передбачає, зокрема, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Telegram Channel