Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
В одній із поліклінік Луцька відкрили оновлене відділення денного стаціонару

Лікування в умовах денного стаціонару набуло популярності серед пацієнтів.

lutskrada.gov.ua

В одній із поліклінік Луцька відкрили оновлене відділення денного стаціонару

Сьогодні у КП “Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №2” презентували роботу оновленого відділення денного стаціонару, що є однією із форм амбулаторного лікування хворих, що не потребують цілодобового медичного нагляду.

За час існування денного стаціонару на базі КП «Луцький центр первинної медичної допомоги №2» обладнання та саме приміщення морально застаріло і потребувало оновлення. Тому було прийнято рішення виділити кошти на капітальний ремонт приміщення у сумі 930 тисяч гривень, інформує Луцька міська рада. Окрім цього, для придбання меблів, обладнання та інвентарю денного стаціонару виділено додатково 151 тисячу гривень.

Оглянути роботу нового обладнання прийшли й представники міської влади — секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, радник міського голови Ігор Поліщук, начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук.

За рік в умовах денного стаціонару проходить лікування близько 3500 осіб. Основний профіль – соматичні захворювання: хвороби серцево-судинної системи, нервової, ендокринної, травної систем. Така форма лікування є доступною, зручною і економічно вигідною.

За словами завідувача відділення денного стаціонару, лікаря кардіолога Людмили Бєлоцької, лікування в умовах денного стаціонару набуло популярності серед пацієнтів. Адже пацієнт може отримати всі необхідні йому маніпуляції, процедури, обстеження та консультації лікарів протягом дня і повернутись додому. За рік в умовах денного стаціонару проходить лікування близько 3500 осіб. Основний профіль – соматичні захворювання: хвороби серцево-судинної системи, нервової, ендокринної, травної систем. Така форма лікування є доступною, зручною і економічно вигідною.

Відділення складається із семи лікувальних палат, ординаторської, маніпуляційної та кімнати для персоналу. Відтепер ці приміщення не лише обладнані новим медичним устаткуванням та меблями, а й набули нового естетичного вигляду. Для проведення внутрішьовенних маніпуляцій було придбано два спеціалізовані крісла -реклайнери.

Telegram Channel