Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Зелений чай і морква — порятунок від хвороб

Головне — правильне харчування.

Ukr.Media.

Зелений чай і морква — порятунок від хвороб

Вчені з університету Сайтама в Японії провели дослідження, результати якого дають підстави стверджувати, що регулярне споживання цих продуктів здатне знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера

Про це інформує Ukr.Media.

Хвороба Альцгеймера виникає через накопичення всередині нейронів патогенної речовини – білка бета-амілоїду (амілоїдні бляшки). Він утворюється з «уламків» білка APP, який бере участь у процесах лагодження пошкоджених нейронів.

Вчені спробували з'ясувати, як різні фітогормони і білки, що присутні в рослинах, впливають на швидкість формування «уламків» APP. Для цієї мети вчені досліджували рослини, які взаємодіють з альфа-секретазою – білком, який руйнує клубки білкового сміття, включаючи і залишки APP.

 Як показали експерименти, комбінація екстракту моркви і чаю діяла на мозок мишей значно сильніше, ніж ці речовини окремо.

Для дослідження взяли екстракт зеленого чаю і моркви - у чаї міститься речовина EGCG, а в моркві, відповідно, ферулова кислота - саме в цих речовинах домінує альфа-секретаза. Отримавши велику кількість цих ферментів, вчені провели дослідження на мишах, схильних до розвитку хвороби Альцгеймера.

Як показали експерименти, комбінація екстракту моркви і чаю діяла на мозок мишей значно сильніше, ніж ці речовини окремо. Вже через 3 місяці після переходу на дієту з великою кількістю екстракту моркви і зеленого чаю, концентрація амілоїдних бляшок в мозку мишей різко впала, а їх когнітивні здібності помітно покращилися. Тому, вчені стверджують, що збільшення в раціоні людей зеленого чаю і моркви дійсно може зменшити ризик захворювання на хворобу Альцгеймера.

Telegram Channel