Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Майже тисяча волинян має активну форму туберкульозу

Туберкульоз — виліковний!

ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України».

Майже тисяча волинян має активну форму туберкульозу

Напередодні Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом лікарі застерігають жителів області про небезпеку цієї недуги

За повідомленням Волинського обласного лабораторного центру, на сьогодні на обліку протитуберкульозної служби області перебуває до 1 тис. хворих із активними формами туберкульозу, з яких до 60% — особи працездатного віку. Щорічно понад 100 хворих помирає від різних форм туберкульозу.

 Протягом 2018 року на Волині спостерігалась позитивна тенденція: на 11% зменшилась захворюваність туберкульозом органів дихання та на 6% — туберкульозом легень.

Протягом 2018 року на Волині спостерігалась позитивна тенденція: на 11% зменшилась захворюваність туберкульозом органів дихання та на 6% — туберкульозом легень. В той же час, на 1,3% зросла кількість хворих з небезпечним для оточення бациловиділенням, майже у 10% туберкульозних хворих реєструється поєднана патологія туберкульозу з ВІЛ-інфекцією.

Значний ріст захворюваності туберкульозом легень відмічено у Рожищенському районі (96,6 при середньо обласному показнику 44,2 на 100 тисяч населення). Висока захворюваність реєструється також у Локачинському, Ковельському, Луцькому, Турійському і Шацькому районах, де показники значно перевищують середньообласні.

Джерело: ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України».
Telegram Channel