Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Люди погашали кредити, але залишалися в числі… боржників

До злочину може бути причетна працівниця банку.

Укрінформ.

Люди погашали кредити, але залишалися в числі… боржників

У місті Вараш, що на Рівненщині, десятки мешканців пікетували місцеву філію «А-Банку». Таким чином вони протестували  проти махінацій з їхніми кредитами

Як з’ясувалося, понад 30 жителів Вараша упродовж місяця звернулися до поліції із заявами про заволодіння їхніми коштами працівниками філії «А-Банку». За фактами привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем триває досудове розслідування. Зокрема,  встановлено, що клієнти банку після оформлення, отримання і погашення кредитів отримували довідки про їх закриття.

Однак через деякий час їм почали надходити повідомлення про непогашені позики. Звернувшись у відділення філії банку, вони з’ясували, що видані їм довідки про погашення кредитів - фіктивні.

 За фактами привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем триває досудове розслідування.

Так, 45-річна місцева жителька у квітні торік оформила позику на суму 15 тисяч гривень. Протягом наступних 4-х місяців вона її погасила. Й у вересні  працівниця банку видала їй довідку, що кредит закритий. Втім у грудні жінка  отримала СМС про непогашений кредит в сумі 12 500 гривень. Як з’ясувалося,  довідка про закриття позики стосувалася кредиту іншої особи.

У рамках досудового розслідування слідчі встановлюють обставини вчинених кримінальних правопорушень, розміри завданих клієнтам збитків, а також причетність до злочину 23-річної працівниці банку, яка оформляла договори і видавала недостовірні довідки про погашення кредитів.

Валентин СТАВСЬКИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel