Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
З початку епідемічного сезону на ГРВІ перехворіло 13% волинян

З 1 жовтня 2018 року проти грипу на Волині вакциновано 1428 осіб, в т. ч. 229 дітей до 17років (16% від загальної кількості).

ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України».

З початку епідемічного сезону на ГРВІ перехворіло 13% волинян

У Волинській області, як і в Україні в цілому, спостерігається поступове зниження інтенсивності епідемічної активності грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ)

 Утримується стабільна тенденція до щотижневого зменшення кількості випадків хвороби. В Україні інтенсивний показник захворюваності на 23,2% менше епідемічного порогу, крім того, епідемічні пороги не перевищені в жодному регіоні.

За даними закладів охорони здоров’я області за останній тиждень зареєстровано близько 5,2 тисячі випадків захворювання ГРВІ та грипом, захворюваність залишилась на рівні минулого тижня. Інтенсивний показник захворюваності нижчий епідемічного порогу на 21%.

На окремих адміністративних територіях зафіксовано локальні незначні перевищення епідемічних порогів: у Ковельському районі (на 12%),  Рожищенському районі (на 8%) у Шацькому та Любомльському районах на 2 – 3%.

На окремих адміністративних територіях зафіксовано локальні незначні перевищення епідемічних порогів: у Ковельському районі (на 12%),  Рожищенському районі (на 8%) у Шацькому та Любомльському районах на 2 – 3%.  Найнижчі показники захворюваності у  Локачинському, Старовижівському, Ратнівському, Іваничівському районах та м. Нововолинську.

Серед захворілих за попередній тиждень, 66% становлять діти до 17 років (3410 осіб).  Найбільше уражена група – це школярі (61% від захворілих дітей). Закладів, у котрих тимчасово призупинено навчально-виховний процес в зв’язку із відсутністю дітей по хворобі на ГРВІ та грип, на сьогодні в області немає.

Кількість госпіталізованих в порівнянні з минулим тижнем зменшилась на 8% та становить 92 особи проти  100. Відсоток госпіталізації невисокий – 1,8% від усіх захворілих, найбільша кількість у віковій групі 0 — 4 роки – 46 дітей (50% від усіх хто звернувся за медичною допомогою).

З початку епідемічного сезону, котрий розпочався 1 жовтня 2018 року перехворіло понад 133 тис. волинян – це 13% населення області. Інтенсивний показник захворюваності за тиждень на 28% нижчий рівня аналогічного періоду минулого року. Традиційно в цей період на Волині починається поступове зниження захворюваності до сезонних рівнів.

В нинішньому епідемічному сезоні фахівцями вірусологічної лабораторії досліджено зразки матеріалу від 45 пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ, 24,4 %  із них виявилися позитивними. Серед усіх знахідок абсолютно домінують віруси грипу типу А. Саме цей вірус визначено у 11 волинян.

З 1 жовтня 2018 року проти грипу на Волині вакциновано 1428 осіб, в т. ч. 229 дітей до 17років (16% від загальної кількості). Прищеплено лише 0,14% населення області.

Джерело: ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України».
Telegram Channel