Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Для Луцької міської клінічної лікарні придбають сучасну ендоскопічну апаратуру

Угоду підписали посол Японії в Україні Такаші Кураї та голова правління Благодійної організації «Муніципальна лікарняна каса» Федір Кошель.

Управління охорони здоров’я Луцької міської ради.

Для Луцької міської клінічної лікарні придбають сучасну ендоскопічну апаратуру

«Проект модернізації медичного обладнання в Луцькій міській клінічній лікарні» відібрано з 500 заявок від неприбуткових організацій України на допомогу від уряду Японії

Програма безпеки людини КУСАНОНЕ 2019 року передбачає безвідплатну допомогу на загальну суму близько $800 000 на реалізацію дванадцяти проектів у сфері охорони здоров’я, соціального захисту та освіти у різних регіонах України. У рамках програми, що спрямована на підтримку ініціатив, представлених громадами та громадськими об’єднаннями для задоволення різноманітних потреб на місцевому рівні, підписано відповідні грантові угоди.

Нещодавно у посольстві Японії в Києві її підписали посол Японії в Україні Такаші Кураї та голова правління Благодійної організації «Муніципальна лікарняна каса» Федір Кошель.

 Кошти у сумі 87400$ США (2342 320 тис. грн) перераховано на рахунок Благодійної організації для закупівлі сучасної ендоскопічної апаратури для Луцької міської клінічної лікарні.

 Кошти у сумі 87400$ США (2342 320 тис. грн) перераховано на рахунок Благодійної організації для закупівлі сучасної ендоскопічної апаратури для Луцької міської клінічної лікарні.

Починаючи з 2002 року в Україні в межах програми КУСАНОНЕ профінансовано 139 проекти на суму близько $10 млн у сферах охорони здоров’я, освіти, соціального захисту тощо. З початку встановлення дипломатичних відносин Японія надала Україні допомогу на загальну суму $3,1 млрд. Зокрема, з березня 2014 року Японія надала Україні фінансову підтримку для стабілізації та стимулювання реформ в Україні на загальну суму $1,87 млрд.

У межах «Проекту модернізації медичного обладнання в Луцькій міській клінічній лікарні» (за підтримки членської благодійної організації «Муніципальна лікарняна касса»), що отримав японський грант, буде закуплено відеодуоденоскоп та відеогастроскоп з комплектом обладнання.

Це обладнання дає набагато якісніше та детальне зображення, ніж фіброендоскопи. Відеодуоденоскоп, який планується придбати, має великий діаметр робочого каналу, він був спеціально розроблений для виконання ендоскопічних втручань на жовчних протоках. Це дозволить значно краще візуалізувати судини та дрібні структури слизової оболонки шлунково-кишкового тракту з значним оптичним збільшенням. Обстеження стануть більш інформативними і допоможуть робити ранню діагностику передпухлинних і пухлинних захворювань. Висока роздільна здатність зображення в такій ендоскопічній системі дозволить діагностувати найменші пошкодження шлунково-кишкового тракту та провести своєчасне лікування. Це значно покращить якість проведення ендоскопічних операцій в КП «Луцька міська клінічна лікарня».

Управління охорони здоров’я Луцької міської ради.

Джерело: Луцька міська рада.
Telegram Channel