Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Луцьку відбувся семінар з питань громадського здоров'я

Спеціалісти обмінювалися досвідом.

Волинський обласний центр здоров'я.

У Луцьку відбувся семінар з питань громадського здоров'я

Перед сімейними лікарями виступили провідні спеціалісти Волині

«Виявлення візуальних форм раку у практиці сімейного лікаря», --такою була тема доповіді к.м.н., завідувача хірургічного відділення обласного онкологічного диспансеру Анатолія Протопопова.

Олег Яковенко, к.м.н., завідувач пульмонологічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні, член групи експертів управління охорони здоров’я облдержадміністрації за напрямом «Фтизіатрія. Пульмонологія» презентував доповідь про хронічне обструктивне захворювання легень, було обговорено ряд практичних ситуацій та запропоновано рекомендації.

 Перед сімейними лікарями виступили провідні спеціалісти Волині.

Про вакцинацію у діяльності сімейного лікаря, як один з важливих аспектів громадського здоров’я, розповіла присутнім Ірина Грабовська-Микитюк, лікар-імунолог Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання.

На важливості інфекційного контролю в практиці лікарів первинної ланки наголосив лікар-епідеміолог Павло Пахолюк, координатор групи експертів управління охорони здоров’я облдержадміністрації за напрямом «Епідеміологія. Мікробіологія і вірусологія».

Наталя Орлецька, заступник головного лікаря КЗ «Волинський обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІдом» ознайомила сімейних лікарів з системою моніторингу та оцінки ситуації з розповсюдженням ВІЛ.

Джерело: Волинський обласний центр здоров'я.
Telegram Channel