Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Знайомтеся: гаражні інтелігенти — гурт «Львівський танцювальний клуб» (ФОТО, ВІДЕО)

Гурт "ЛТК" - проти сірості й буденності в музиці й житті.

ЛТК

Знайомтеся: гаражні інтелігенти — гурт «Львівський танцювальний клуб» (ФОТО, ВІДЕО)

Від «Мандата депутата» до ніжної лірики про Неї: гурт «ЛТК» співає про те, що відбувається в суспільстві, натякаючи на приховані сенси. Від цієї музики хочеться і сміятися, і плакати, танцювати і обійматися

Вони називають свою творчість протестом проти сірості й буденності. «Львівський Танцювальний Клуб» (ЛТК) заснований у грудні 2014–го львів'янами Павлом Мухою та Андріаном Поповичем. Нещодавно Андріан та Павло побували у редакції «Волині» і поділилися, як з простого бажання грати й співати перейти до серйозної творчості.

Спочатку вони брали участь у так званих молодіжних квартирниках, де хтось читав поезію, хтось співав чи грав, танцював. Вже тоді їх називали поміж собою «Львівським танцювальним клубом» за назвою першої пісні

 

Солісти гурту
Солісти гурту "ЛТК" Павло та Андріан у гостях "Волині".

 

 

Андріан: - Ми жили в одному районі, вчилися в одній музичній школі №8, але займалися музикою порізно, грали на гітарі і тромбоні, а потім здружилися і спробували щось написати разом. Це вдалося одразу, а вперше вийшли на публіку як гурт в січні 2015-го під час святкувань Різдва у Львові біля Оперного. Потім були фіналістами українського відбору на фесті SZIGET та «Хіт-конвеєрі» від телеканалу М2, брали участь у найбільших українських фестивалях Zaxidfest та Atlas Weekend.

Павло: - У 2017-му видали альбом «Качелі», а цьогоріч 12 квітня вийде «Лагідний», який записали на студії «Jenny Records». Це 7 пісень, пронизаних романтикою та драмою, і колоритом нашого улюбленого району — Сихова. Переплетіння музики, кохання і внутрішньої свободи людини. Альбом характеризує «ЛТК» як гурт, під який можна гупати й водночас плакати та обійматись.

У попередньому альбомі тонко сміються з політики, суспільних тем та навіть із шоубізнесу, у якому самі ж крутяться: «Щедрик» - не нова версія хіта, а натяк, що ми не те і не так святкуємо.

А ще "ЛТК" розвиває стійкість до спокус просто у себе на концертах, подаючи разом з піснею «Відро горілки» і справжнє відро оковитої. І спостерігають, чи може людина встояти перед спокусою чи ні.

Але найактуальніша пісня і кліп «Мандат» - про депутатів, які влаштовують бої за першість у парламенті. «Хочу мандата, мандата депутата, ніколи не відходити від банкомата»...», - яке це до болю знайоме.

Павло: - Колись ми робили «Свято депутата» біля Львівської міськради. Мали співати пісню «Мандат», подали заявку на проведення цього перформенсу, тобто, все офіційно. Розклеїли плакати: «Дякуємо за чисте місто!», «Боже, бережи наших депутатів» і такі різні «стьобні» штучки. Поліція одразу приїхала і не дозволила завозити апаратуру на Площу Ринок, ми вручну все носили, а після нашого «стьобу» заборонили в центрі міста музику з підзвучкою.

«Свято адвоката», «Робота», у кліпі якої знімалися актори театру, - варто почути, щоб зрозуміти, чому контентом слухачів цього гурту є не лише молодь і чому погане слово часом буває просто влучним.

 

Але коли «ЛТК» співає про кохання, то це чуттєво й лагідно. Пісня «Вона» з нового альбому про дівчину, яка «ходить боса по піску і шукає холодного моря». Кліп відзняли в Португалії на берегах Антантичного океану та біля скель з тамтешньою моделлю Сарою Карвальо. Це любовно-драматична історія емоційно спустошеної дівчини. Кажуть, пісня має прихований сенс, і кожен може знайти у ній щось своє. Але головне, що хочуть донести музиканти, - щоб люди знімали маски, жили без фальші і фейків, бо психологічний стан суспільства і так бажає кращого, а недовіра розпорошує ще більше.

 

До кожного концерту музиканти готуються концептуально. На концертах грають справжні тромбони й саксофони - «духова сакс-дивізія» - неповторний духовий звук мідних інструментів створює відповідний настрій. Соліст Павло Муха грає на тромбоні, Андріан Попович – на гітарі. Роман Гречило (бас-гітара), Віталій Кухарський (ударні), Анастасія Ільків (клавіші), Олексій Сов'як (гітара), Михайло Питель (саксофон), Ігор Лажовський (тромбон), Тарас Ковальчук (труба).

- А як стати популярними, щоб отримувати від творчості ще й гроші?

Андріан: - Тепер ми інвестуємо в гурт і заробляємо на цьому. Живемо, як в блокбастері, у якому робимо те, що любимо. Музика потребує не меншої праці, ніж будь-яка інша робота, ніхто не пише хітів, але деякі пісні ними стають. Часом покладаємо надії на одну, а хітовою стає інша. Вирішує аудиторія. Тому треба постійно працювати. Щоб записати альбом, мінімум потрібно 2 тисячі доларів. Але важливо при цьому артистові не загубити себе, бо енергія в матеріальному розтрачається. Ми працюємо з різною музикою: електро, фанком, але не тому, що шукаємо себе, а тому, що хочемо дати більше емоцій на концертах. Найбільша аудиторія, яку збирали — 15 тисяч у Тернополі. Енергія, драйв від концертів надихає, а ще - подорожі.

Павло: - Напочатках ми працювали з «Братами Гадюкіними», це помітно на нашій ранній творчості, але слухаємо різне, бо від інших вчимося, колись щодня збирали плей–лист із 20 нових пісень і слухали.

- Кожен наділений від Бога даром творити, і кожен по-своєму, але творити треба заради добра, без страху. Ми за максимальну відкритість, бо бачимо на концертах, як люди, які приходять в масках, виходять без них, і це чудово. Наче кулька, лопає понурість і людина починає розкриватися, танцює. Наша місія - піднімати куліси догори, щоб кожен був собою, - кажуть хлопці із гурту «ЛТК».

Композиції з альбому «Лагідний» можна придбати в якості синглів в магазині iTunes, Google play та слухати на YTMusic, Deezer, Spotify, Soundcloud, та у вільному доступі на www.lvivdanceclub.com, а також на каналі виконавців в YouTube

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel