Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
173 тисячі лучан уже уклали декларації з лікарями

Пацієнти зможуть отримувати ліки у будь-якій аптеці в Україні, яка має договір з Національною службою здоров'я.

ФОТО: Еспресо

173 тисячі лучан уже уклали декларації з лікарями

В обласному центрі Волині у центрах первинної медичної допомоги вже видають електронні рецепти для отримання медпрепаратів за урядовою програмою “Доступні ліки”

Як повідомив начальник управління охорони здоров'я Луцької міської ради Микола Якимчук, отримати електронний документ можна лише у сімейного лікаря або педіатра, з яким у пацієнта підписана декларація.

У березні-квітні пришвидшилися темпи укладення декларацій: на даний час таким документом володіють майже 173 тисячі лучан.

Пацієнти зможуть отримувати ліки у будь-якій аптеці в Україні, яка має договір з Національною службою здоров'я, без прив’язки до місцевості, де рецепт був виданий. Однак, зараз ще є певні проблеми з функціонуванням аптечних інформаційних систем, які дозволяли б обмінюватися даними.

Міські центри первинної медичної допомоги продовжують вести активну підписну кампанію, у березні-квітні пришвидшилися темпи укладення декларацій: на даний час таким документом володіють майже 173 тисячі лучан.

З 1 липня цього року має розпочатися реорганізація вторинного рівня медичної допомоги: її надаватимуть медики-спеціалісти тільки за скеруванням сімейних лікарів. Це ще одна причина підписати декларацію, йдеться на сайті управління охорони здоров'я Луцької міської ради.

Telegram Channel