Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Камінь-каширців закликають не зволікати з підписанням декларації

Якщо ж у пацієнта невідкладний стан і він ще не визначився із вибором, то будь-який інший сімейний лікар надасть йому безкоштовну медичну допомогу.

Камінь-Каширська РДА

Камінь-каширців закликають не зволікати з підписанням декларації

Трохи більше 25% жителів району ще не визначилися із сімейним лікарем

Із початку впровадження  національної кампанії «Лікар для кожної сім'ї», яка стартувала з квітня 2018 року, декларації з лікарями уклали 48 145 жителів району, що становить 74,6 %. Про це 15 квітня 2019 року під час апартної наради повідомив головний лікар комунального некомерційного підприємства «Камінь-Каширський центр первинної медико-санітарної допомоги» Камінь-Каширської районної ради Ігор Соловей. Нарада відбулася під керівництвом голови районної державної адміністрації Валерія Дунайчука, інформують на сайті РДА.

Зробіть свій вибір, адже державне фінансування первинної ланки залежить від показників декларувань

– Загальноукраїнська кампанія щодо вибору сімейного лікаря триває. Однак, із 1 квітня 2019 року Міністерство охорони здоров'я припинило фінансування для лікування пацієнтів, які ще не уклали декларацію зі своїм сімейним лікарем, але вони все ж зможуть зробити це пізніше, – зазначив Ігор Петрович.

За його словами, всі ті, хто звернувся до сімейного лікаря, отримають медичну допомогу та зможуть укласти з ним декларацію одразу на прийомі. Якщо ж у пацієнта невідкладний стан і він ще не визначився із вибором, то будь-який інший сімейний лікар надасть йому безкоштовну медичну допомогу.

 – Звертаю увагу тих, хто ще не визначився, не зволікати з цим, а зробити свій вибір, адже державне фінансування первинної ланки залежить від показників декларувань, – резюмував голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук.

Telegram Channel