Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцькому училищі виявили вогнище менінгококової інфекції

Початок гострий: хворі скаржаться на загальну слабкість, головний біль, закладення носа, нежить. При огляді горла виявляється почервоніння, набряк та збільшення мигдаликів.

Фото ілюстративне

У Луцькому училищі виявили вогнище менінгококової інфекції

У Волинській області це захворювання реєструється щорічно. Так за останні 5 років занедужало 50 осіб, троє хворих померло

Як повідомляє Волинський лабораторний центр МОЗ, у 2018 році зареєстровано 7 випадків цієї недуги у дітей віком до 10 років. У І кварталі цього року зареєстровано 3 випадки генералізованої менінгококової інфекції, з них 2 немовлят до 1 року та чотирирічний малюк.

У квітні зареєстровано випадок інфікування в учня першого курсу Луцького вищого професійного училища.  Лікарями  закладу громадського здоров’я  ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» проведено епідеміологічне розслідування вогнища інфекції в навчальному закладі. Проведені бактеріологічні обстеження тих, хто контактував з хворим під час  навчання і проживання, їх проконсультували лікар- інфекціоніст та  отоларинголог. 

У квітні зареєстровано випадок інфікування в учня першого курсу Луцького вищого професійного училища. 

 Всього обстежено понад 150 осіб, із них у 12 виявлено збудника менінгококової інфекції, 6 госпіталізовані  до Волинської обласної інфекційної лікарні з  локалізованими формами інфекції (з діагнозом назофарингіт). Хворі перебувають у стаціонарі, а  бактеріоносії лікуються амбулаторно.

Менінгококовий назофарингіт зустрічається найчастіше. Початок гострий: хворі скаржаться на загальну слабкість, головний біль, закладення носа, нежить. При огляді горла виявляється почервоніння, набряк та збільшення мигдаликів. Температура тіла може залишатися нормальною, але здебільшого підвищується до 38 град.С і вище. Гарячка триває лише 1-3 дні. Хворі, як правило, почуваються задовільно та швидко одужують.

Ніяких особливих проявів менінгококовий назофарингіт не має. Однак він може бути початком більш важких форм хвороби, таких як менінгококовий менінгіт та менінгококовий сепсис.

Telegram Channel