Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Подивилася «Все буде добре» — і стала миловаром

Фото Сергія ГУСЕНКА.

Подивилася «Все буде добре» — і стала миловаром

Незвичне хобі — виготовлення мила — нещодавно опанувала жителька села Довжиця Маневицького району Ірина Деркач

Пані Ірина не так давно закінчила Ківерцівський медичний коледж, перед декретною відпусткою ще встигла півроку попрацювати фельдшером у Великій Яблуньці.

— Як, напевно, і більшість молодих мамочок, я почала шукати хоча б якийсь приробіток, аби бути корисною своїй сім’ї, — розповідає Ірина Деркач. — Багато чого перепробувала: переглядала в інтернеті рекламу, намагалась займатись дропшипінгом та Оріфлеймом. Та одного разу натрапила на передачу «Все буде добре», де розповідалось про домашнє миловаріння.

Захопившись цією ідеєю, жінка ретельно вивчала інформацію на різних інтернет–сайтах та незабаром мала усе необхідне, аби спробувати себе у ролі миловара.

Найчастіше бажають придбати мило у формі серця.

— Щоб виготовити такий продукт в домашніх умовах, потрібно мати мильну основу (білу та прозору), форми (силіконові чи пластикові), барвники (спеціальні або харчові), ароматизатори (харчові чи ефірні масла), а також спирт, піпетки, дерев’яні палички, ніж. Розплавляти мильну основу можна на водяній бані або в звичайній мікрохвильовці, — ділиться майстриня.

Хоча Ірина цією справою займається лише кілька місяців, процес виготовлення знає досконало. Особливо попереджує про обережність із ефірними маслами через ймовірні алергічні реакції.

— Замовлень ще не так багато, як би хотілось, але найчастіше бажають придбати мило у формі серця, — каже моя співрозмовниця. — До речі, планую купити нові форми для виготовлення мила до певних свят.

Підтримує пані Ірину в цьому починанні чоловік Андрій Миколайович, який працює трактористом Маневицького торфобрикетного заводу. За це жінка дарує йому різні сюрпризи — мило–скраб із додаванням активованого вугілля, а також смачні несподіванки, як–от мотоцикл із цукерок, і навіть трактор.

Як з’ясувалося, господиня має ще безліч талантів. Плете із бісеру та вишиває ним, виготовляє різні вироби із пластикових пляшок тощо, але про це якось іншим разом.

Сергій ГУСЕНКО

І мотоцикл із цукерок – коханому!
І мотоцикл із цукерок – коханому!

 

Шоколадний трактор «Рошен» створила пані Ірина для чоловіка, який підтримує її починання.
Шоколадний трактор «Рошен» створила пані Ірина для чоловіка, який підтримує її починання.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel