Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
«Вогонь пожирав суху траву і добрався до дерев на відрізку до двох кілометрів»

Волинь-нова

«Вогонь пожирав суху траву і добрався до дерев на відрізку до двох кілометрів»

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» написала волонтерка з Луцька Оля Валянік. Саме вона зі своїм чоловіком, «азовцем» Олексієм Кушнєром помітили пожежу і самотужки її гасили

«Дякую» пожежникам, які приїхали аж через годину після мого дзвінка, і «дякую» лісникам, які так і не прибули. Ми погасили вогонь, який пожирав суху траву і добрався до зелених насаджень на відрізку до двох кілометрів», — йдеться у дописі Олі Валянік.

За словами Ольги, в результаті знищено неймовірну кількість дерев, які спалахували, як сірники, і падали, величезну кількість кущів і трави, що є домівкою тварин і птахів. «Прошу звернути увагу Олександрові Гучу, Денисові П’ятигорцю, Олександрові Савченку, Каті Павловій, Олександрові Пирожику, Олександрові Кватирку (перераховано керівників місцевого та обласного масштабу. — Ред.). Це хіба нормально, що пожежники прибули за годину, а лісівники, в обов’язки яких входить гасити палаючий ліс, навіть не приїхали?» — обурюється волонтерка.

У нас за цей сезон  уже понад 300 виїздів на гасіння сухої  трави.

Керівник прес–служби Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства Світлана Думська подякувала небайдужим лучанам, котрі загасили полум’я. «Але не варто у цій ситуа­ції так голосно звинувачувати лісівників. Це територія не держлісфонду, а земля сільської ради, де ростуть самосіви. Я не перекладаю в жодному разі відповідальність ні на кого. І лісівники цього ніколи не роб­лять. У нас за цей сезон уже понад 300 виїздів на гасіння сухої трави. Хоч це також не наша зона відповідальності. Але біда — спільна. І ваша в тому числі. Тож і діяти треба спільно. Як ви й зробили», — написала Світлана Думська.

Марина ЛУГОВА


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel