Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
6 простих правил, які можуть вберегти від страшного діагнозу

Дуже важливо правильно харчуватися.

Ukr.Media.

6 простих правил, які можуть вберегти від страшного діагнозу

Вчені наголошують — усе залежить від стану імунної системи організму

Про 6 правил, які суттєво зменшують вірогідність розвитку раку інформує портал Ukr.Media.

1. Їсти зелень і часник

Листові салати, зелень з листям темного забарвлення, водорості і на додачу до них часник — цей набір забезпечить організм великою кількістю антиоксидантів.

2. Вживати цільнозернові продукти

Згідно зі звітом Американського інституту дослідження раку та Всесвітнього фонду боротьби з раком, раціон харчування з високим рівнем цільних зерен ефективно захищає людину від розвитку колоректального раку (рак кишечника).

3. Мати у щоденному раціоні свіжі овочі

Вживання овочів постачає організм субстанціями, смертоносними для злоякісних клітин. Крім того, овочі — це продукти, які не містять трансжирів, і їх вживання означає загальне зниження трансжирів у раціоні, споживаних з іншою їжею.

 Вживання овочів постачає організм субстанціями, смертоносними для злоякісних клітин.

4. Уникати продуктів високої переробки

Згідно з результатами дослідження французьких вчених, які були опубліковані в JAMA Internal Medicine, регулярне вживання продуктів високої переробки асоціюється з ранньою смертністю у зв'язку з розвитком захворювань, в тому числі раку. Кожні додаткові 10% цих продуктів в раціоні підвищують ризик ранньої смерті на 14%. Учені радять: не їжте сосиски і чіпси кожен день, шашлик і фастфуд вживайте не частіше двох разів на місяць.

5. Приймати аспірин

Дослідження вчених з Університету Ньюкасла показало, що щоденний прийом аспірину вдвічі знижує ймовірність розвитку раку прямої кишки. У свою чергу вчені з Гарвардської школи громадської охорони здоров'я констатували, що регулярний багаторічний прийом ацетилсаліцилової кислоти може допомогти запобігти розвитку раку шлунково-кишкового тракту.

6. Займатися спортом

Для ефекту захисту від розвитку раку досить тренуватися два рази на тиждень. Заняття спортом покращують метаболізм, зміцнюють імунітет.

Telegram Channel