Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинські лікарі-дерматологи ведуть прийом просто неба

Фахівці використовують спеціальну оптику.

medcv.gov.ua.

Волинські лікарі-дерматологи ведуть прийом просто неба

Сьогодні, 10 травня, на Театральному майдані Луцька з 11.00 до 16.00 години жителів міста запрошують на безплатне дерматоскопічне обстеження, приурочене до ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ БОРОТЬБИ З МЕЛАНОМОЮ

Волинський обласний шкірвендиспансер повідомляє, що в структурі онкологічних захворювань за 2018-й рік злоякісні новоутворення шкіри посідають друге місце серед жінок і четверте – серед чоловіків. На диспансерному обліку в області перебуває 263 хворих. Торік на Волині було діагностовано 32 випадки базальноклітинного раку шкіри, 7 - меланоми та 55 – актинічних кератозів (передракових станів).

 Меланома – одна з найбільш злоякісних пухлин.

Меланома – одна з найбільш злоякісних пухлин. В структурі раків шкіри вона займає близько 10%, проте спричиняє понад 80% усіх випадків смертності в цій групі. В Україні захворюваність на меланому становить 7,2 випадка на 100 тисяч населення.

Лікарі-дерматологи нагадують: аби запобігти раку шкіри, потрібно дотримуватись простих рекомендацій:  не засмагати на пляжі з 10.00 до 16.00, відмовитись від соляріїв; одягати капелюхи з широкими полями, сорочки з довгими рукавами та сонцезахисні окуляри;  використовувати сонцезахисні засоби (креми та спреї) в період перебування на сонці; оглядати родимки та звертатись до дерматолога у випадку їх травмування чи будь-яких змін.

Джерело: Волинський обласний центр громадського здоров'я.
Telegram Channel