Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
 Айдарівець на склі створив портрети побратимів (Фото, відео)

«Коли з нами Бог, то хто проти нас?»

Фото: Олександра ДУРМАНЕНКА.

Айдарівець на склі створив портрети побратимів (Фото, відео)

13 травня у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки презентували портрети військовослужбовців батальйону «Айдар» авторства Руслана Кашаюка, учасника бойових дій, студента IV курсу факультету культури і мистецтв спеціальності «Образотворче мистецтво»

Захід присвячено 5-й річниці створення батальйону, повідомляється на сайті Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. На виставку завітали ректор вишу Ігор Коцан, проректори, викладачі, студенти, побратими Руслана Кашаюка, рідні айдарівців, священнослужителі, небайдужі лучани.

Відкрив захід Ігор Коцан, відзначивши, що сьогодні у СНУ імені Лесі Українки поєдналося дві чудові події – Фестиваль науки університету та 5-річчя створення добровольчого батальйону «Айдар», які одними з перших виступили на захист рідної Батьківщини. Ігор Ярославович розповів, що на виставці представлено 135 портретів.

Підтримати Руслана завітав капелан Михайло Бучак. Отець Михайло пригадав слова Руслана Кашаюка: «Жодна моя дія, жоден мій крок і жодні мої успіхи не відбувалися без підтримки Божої». Капелан додав: «Мені приємно, що перший гість на всіх заходах Руслана – це Бог, який дав йому шанс сьогодні все це вершити. Також мені приємно, що боротьба Руслана не завершена. Він сьогодні бореться за душі побратимів, за те, щоб вони знайшли себе в житті. І бореться через мистецтво. Дай, Боже, успіхів, щоб якомога більше побратимів стало в стрій мирного життя».

Руслан Кашаюк розповів про серію робіт «Айдар», у якій сьогодні представлено найбільше лучан і волинян. У чорних рамках – Роман Луцюк, випускник університету Сергій Климчук, Рустам Хамраєв, Сергій Шостак, Віктор Кумецький, Олег Михайлов, Олег Твердохліб, Микола Королько, Олег Вишневський, Ігор Філіпчук – волиняни, Герої, які до останнього подиху боролися за Україну і віддали за неї своє життя.

Інна МОГІЛЕВСЬКА.

Telegram Channel