Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Проїзд у маршрутках у Луцьку коштуватиме 6 гривень

Члени виконкому підтримали проект рішення про здорожчання вартості проїзду в автобусах міського маршруту в Луцьку.

Район.Луцьк

Проїзд у маршрутках у Луцьку коштуватиме 6 гривень

За проїзд у автобусах міського маршруту треба буде платити шість гривень. Учням луцьких шкіл вартість проїзду, своєю чергою, підвищили до трьох гривень

Про це стало відомо 23 травня під час позачергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, на якому розглядали проект рішення «Про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах у звичайному режимі руху», пише Інформаційне агентство Волинські Новини.
Як розповів виконувач обов’язків директора департаменту економічної політики Костянтин Патракеєв, до міськради щодо підвищення тарифів із підготовленими розрахунками звернулися перевізники, зокрема ПП «АТП № 1», ТзОВ ВТП «Санрайз», ПАТ «Луцьке АТП 10701» і Луцьке підприємство електротранспорту.

Учням луцьких шкіл вартість проїзду, своєю чергою, підвищили до трьох гривень

Костянтин Патракеєв наголосив, що підвищення вартості проїзду обговорювали ще з жовтня минулого року і що нову вартість проїзду розрахували за Методикою розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженою Наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 17.11.2009 року № 1175. У документі вказано, що перегляд тарифів здійснюється через зміни умов виробничої діяльності та реалізації послуг, що не залежать від господарської діяльності перевізника, зокрема у випадку підвищення ціни на паливо більше, ніж на 10 %.
За рік зросла вартість не тільки на паливо, а й на мастила, шини, акумулятори, інші запчастини, технічний огляд тощо. Також було підвищено зарплати водіїв, які в середньому передбачено на рівні 7767 гривень.
Так, як зазначив Костянтин Патракеєв, розрахунковий тариф на перевезення пасажирів автобусами за маршрутами загального користування у звичайному режимі руху складає 5,74 гривні.
Окрім того, він повідомив, що проект рішення про підвищення вартості проїзду в луцьких автобусах розглянуло Волинське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України.

У результаті члени виконкому підтримали проект рішення про здорожчання вартості проїзду в автобусах міського маршруту в Луцьку.

Виконував повноважень Луцького міського голови заявив. «Зразу хочу сказати, що немає ніякого лобіювання чи війни… Ми сьогодні повинні обирати, або залишаємо за всяку ціну 5 гривень і перевізники просто не вийдуть на роботу. Давайте будемо об’єктивними. У цьому випадку, коли ми говоримо про ціну 6 гривень, – це компроміс між мешканцями і перевізниками. Я буду підтримувати це рішення, аби лучани змогли їздити, змогли доїжджати до роботи і місто не паралізувало. Ми не перші, хто піднімає вартість проїзду, але ми просто не можемо не підняти тарифи. Знаю, що це не популярне рішення», – наголосив Григорій Пустовіт.
Він навів приклади міст України, де проїзд становить 6–7 гривень. Це, зокрема, Тернопіль, Львів. Окрім того, він пригадав ситуацію в Полтаві, де перевізники просто відмовилися виходити на маршрути і зараз у місті розглядають питання про підвищення тарифу до 8 гривень.
У результаті члени виконкому підтримали проект рішення про здорожчання вартості проїзду в автобусах міського маршруту в Луцьку. Вартість проїзду зросте через 10 днів із моменту публікації відповідного рішення виконавчого комітету в друкованих виданнях.

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини.
Telegram Channel