Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
 У Любешові будуватимуть багатоповерхівки

Любешів необхідно осучаснювати та розбудовувати.

Любешівська ОТГ

У Любешові будуватимуть багатоповерхівки

На переконання селищного голови Олега Куха, якщо і надалі виділяти земельні ділянки лише під забудову приватних житлових будинків, то це призведе до проблем

Очільник громади застерігає, що в недалекому майбутньому Любешівська селищна рада змушена буде викупляти «свої» ж таки землі у тих, кому роздає їх сьогодні на безоплатній основі. І робити це їй доведеться за кошти громади. А тому селищний голова виступив з ініціативою розпочати будівництво багатоповерхівок у Любешові. За це проголосували депутати Любешівської селищної ради на одному із засідань сесії ще минулого року.

Наступний крок – це земельні торги, які  відбулися 21 травня в приміщенні селищної ради. Вони проходили  у формі  аукціону на  право оренди на земельну ділянку площею 1,0219 га для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.  Земельна ділянка розташована  у селищі Любешів в районі вулиць  Свободи,58 і Пушкіна,27. В аукціоні взяло участь двоє учасників. Стартова ціна об’єкта  становила  137252,21 грн.

Наступний крок – це земельні торги, які  відбулися 21 травня в приміщенні селищної ради.

За результатами  торгів  переможцем стало ТзОВ «Три доньки і син»,  з яким було укладено договір на право оренди земельної ділянки терміном на 10 років  на суму 147546, 11 грн в рік 12,9 % від нормативно грошової оцінки земельної ділянки.

Згідно умов договору, якщо через 6 місяців з дати проведення аукціону будівництво не розпочнеться, орендодавець (селищна рада)  має право  в односторонньому порядку розірвати договір оренди, повідомляє Любешівська ОТГ у Фейсбуці.

Telegram Channel