Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У компанію до «Слов'янська» і «Старобільська» Україна вирішила взяти у США ще чотири катери типу Island

Україні треба терміново відновлювати свої ВМС...

Фото: wikipedia.org

У компанію до «Слов'янська» і «Старобільська» Україна вирішила взяти у США ще чотири катери типу Island

Таким чином, Україна стане першою країною, в складі ВМС якої буде знаходитися дивізіон Island

Військово-морські сили України днями провели огляд наявних у США на зберіганні катерів, вибравши ще чотири катери типу Island, які повинні будуть поповнити склад флоту.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на «Інформаційний опір».

На даний момент відправлення в Україну чекають два катери типу Island, які отримали назви «Слов'янськ» і «Старобільськ», однак представники ВМСУ задумалися про збільшення їх кількості до шести одиниць.

На даний момент відправлення в Україну чекають два катери типу Island, які отримали назви «Слов'янськ» і «Старобільськ», однак представники ВМСУ задумалися про збільшення їх кількості до шести одиниць. Таким чином, Україна стане першою країною, в складі ВМС якої буде знаходитися дивізіон Island. Базуватися ці кораблі будуть в Одесі, де зараз фактично знаходиться головна база ВМС України.

Варто нагадати, що катери типу Island мають повну водотоннажність 165 тонн, розвивають швидкість до 30 вузлів, дальність їх плавання перевищує 5,3 тисячі кілометрів, а автономність становить 5 діб.

Будучи у складі берегової охорони США катери комплектувалися 25-мм автоматичною артилерійською установкою Mk 38 Bushmaster і двома 12,7-мм кулеметами М2НВ. При вступі на службу в ВМСУ ці катери можуть значно урізноманітнити своє озброєння, з урахуванням тих викликів, які зараз є в Чорному морі.

Зокрема, на катері може бути встановлено бойовий модуль «Катран-М» (БМ-5М01), аналогічний тому, що розміщується на МБАК «Гюрза-М». Також не виключено розміщення на катерах ПУ ПКРК «Нептун», що перекваліфікує Island тип малих ракетних катерів і дозволить створити на їх базі повноцінний ударний дивізіон, здатний розправитися з будь-яким надводним кораблем в Чорному морі.

Telegram Channel