Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва відкрито історико -документальну виставку

28 червня 1996 року на засіданні 5-ї сесії Верховної Ради України 2-го скликання була ухвалена нова Конституція України.

lutskrada.gov.ua

У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва відкрито історико -документальну виставку

З 26 червня по 02 липня спеціалістами архівного відділу Луцької міської ради спільно з працівниками Волинської обласної бібліотеки для юнацтва відкрито історико-документальну виставку, присвячену черговій річниці Конституції України під назвою «Ти - громадянин України»

Про це інформує Луцька міська рада.

28 червня 1996 року на засіданні 5-ї сесії Верховної Ради України 2-го скликання була ухвалена нова Конституція України – перша конституція незалежної української держави. Основний Закон став символом консолідації українського народу в розбудові країни як суверенної і незалежної, демократичної, соціальної та правової держави. Відтоді, українці щорічно відзначають цю пам’ятну дату, як державне свято – День Конституції України/

Ухвалення  Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність і це стало найважливішим кроком у забезпеченні прав та свобод людини та громадянина. 

Ухвалення  Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність і це стало найважливішим кроком у забезпеченні прав та свобод людини та громадянина. На виставці представлені копії архівних документів, добірка книг та газетних публікацій, які відображають найважливіші історичні моменти конституційного процесу в Україні.

Ознайомитись із матеріалами виставки можна в приміщенні Волинської обласної бібліотеки для юнацтва на пр-ті Волі, 2.

Telegram Channel