Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Під час слідчих дій у податковій нікого не затримували

ДФС Волині працює у штатному режимі

Олег Криштоф

Під час слідчих дій у податковій нікого не затримували

Про це інформують у Головному управлінні ДФС у Волинській області

В ході слідчих дій в Головному управлінні ДФС у Волинській області 9 липня 2019 року жодному з керівників Головного управління ДФС у Волинській області підозра не оголошувалася, не було затримання представників керівного складу чи посадових осіб та не вилучалися документи, валютні цінності, печатки та інші матеріальні цінності, про які йдеться, зокрема  в сюжеті ТРК «Аверс», - звертають увагу представників медіа в ГУ ДФС у Волинській області.                                                                                                   .

Колектив Головного управління ДФС у Волинській області працює в штатному режимі, виконуючи завдання із забезпечення надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Поважаючи право журналістів на об’єктивне та неупереджене висвітлення подій суспільного життя, в ГУ ДФС у Волинській області просять представників мас-медіа користуватися перевіреними джерелами інформації та не вводити  в обману спільноту.

Оскільки оприлюднена телекомпанією недостовірна інформація активно поширюється низкою видань, Головне управління ДФС у Волинській області вимагає спростування фактів про оголошення підозри, затримання керівників та вилучення валюти, документів  та інших цінностей в приміщенні Головного управління ДФС у Волинській області 9 липня 2019 року.

«Звертаємо увагу, що в сюжеті ТРК «АВЕРС» є твердження, що не відповідають дійсності, що суперечить Кодексу етики українського журналіста, зокрема пунктам 4, 6, 9, 15 цього Кодексу, та можуть розглядатися як такі, що принижують честь, гідність людини, працівників органів державної влади, - йдеться у повідомленні. – Головне управління ДФС у Волинській області залишає за собою право звернутися за висновком на предмет оцінки дотримання низки законодавчих актів у вказаному сюжеті до Комісії з питань журналістської етики, Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення та Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики. Нагадаємо, що п.12 Кодексу етики українського журналіста передбачає, що «журналіст зобов’язаний зробити все можливе для виправлення будь-якої поширеної інформації, якщо виявилося, що вона не відповідає дійсності».

У випадку ігнорування офіційної позиції ГУ ДФС в області та в зв’язку з подальшим масовим тиражуванням недостовірної інформації, зокрема Інтернет-виданнями, ГУ ДФС у Волинській області вимагатиме спростування оприлюднених фактів у судовому порядку.

Джерело: Сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області
Telegram Channel