Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Видано припис щодо негайного зупинення експлуатації промислового майданчика №2 ПрАТ «Гнідавський цукровий завод»

У Луцьку повітря забруднене аміаком.

Гнідавський цукровий завод

Видано припис щодо негайного зупинення експлуатації промислового майданчика №2 ПрАТ «Гнідавський цукровий завод»

Відповідний документ підписав начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Назар Орел

Обласним лабораторним центром МОЗ України спільно з Луцькою міською радою проводились лабораторні дослідження атмосферного повітря в зоні впливу полів фільтрації ПрАТ «Гнідавський цукровий завод». 09.07.19р. у 5 місцях відбору (Дачна забудова масиву «Світанок», вулиці Львівська, Ковельська, Станіславського, бульвар Дружби народів) виявлені перевищення аміаку становили 2,3 – 22,6 разів, сірководню – 2 – 10 разів, оцтової кислоти до 2,6 раза. Повторні дослідження, проведені 11.07.2019р. виявили перевищення аміаку в 1,3 – 2,5 раза та сірководню в 1,2 – 2,1 раза  на вул. Львівська, Корольова, Дачна забудова масиву «Світанок».

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області видало припис негайно припинити експлуатацію промислового майданчика №2 (очисних споруд - полів фільтрації) ПрАТ «Гнідавський цукровий завод» та подальший скид стічних вод.

Результати досліджень надіслано до Управління Держпродспоживслужби у м. Луцьку для вжиття заходів реагування відповідно до чинного законодавства.

На основі протоколів досліджень, встановлено порушення законодавства у сфері забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення. Зокрема виявлено перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин (аміаку, сірководню, кислоти оцтової) в атмосферному повітрі поблизу дачного масиву «Світанок» у місті Луцьку, на межі санітарно-захисної зони промислового майданчика №2 ПрАТ «Гнідавський цукровий завод», 90 м від полів фільтрації. 

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області видало припис негайно припинити експлуатацію промислового майданчика №2 (очисних споруд - полів фільтрації) ПрАТ “Гнідавський цукровий завод” та подальший скид стічних вод.

 
 

  

Джерело: Луцька міська рада
Telegram Channel