Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
У Луцьку всі охочі можуть пересвідчитися, чи не підстеріг їх підступний вірус

Рання діагностика та вчасне лікування – найкращий спосіб боротьби із хворобою!

Pixabay

У Луцьку всі охочі можуть пересвідчитися, чи не підстеріг їх підступний вірус

Сьогодні в обласному центрі Волині на Театральному майдані з 11 до 14 години чергують медики, які проводять експрес-тестування на гепатити В і С

Цей захід приурочено до Всесвітнього дня боротьби з гепатитами, який припадає на 28 липня. Організували його Волинський обласний центр громадського здоров'я спільно з БФ «Шанс», МБФ «Альянс громадського здоров'я», обласною інфекційною лікарнею та обласним центром профілактики та боротьби з СНІДом.

Гепатит С називають «лагідним убивцею», хвороба може роками не давати про себе знати.

Лучан та гостей обласного центру запрошують безплатно обстежитись, адже вірусні гепатити —небезпечні й підступні недуги. Не випадково гепатит С називають «лагідним убивцею», хвороба може роками не давати про себе знати.

Деякі люди не мають жодних симптомів, інші можуть відчувати підвищену стомлюваність, пітливість (особливо уночі), ломоту в суглобах і м’язах, утрату апетиту і концентрації уваги. Симптоми можуть з’являтися і зникати. На пізніших стадіях захворювання, коли печінка ушкоджена серйозніше, можуть виникати жовтяниця, свербіж, внутрішня кровотеча.

Фактори ризику вірусного гепатиту С пов’язані із усіма ситуаціями, коли кров інфікованої гепатитом С людини може потрапити до кровотоку іншої людини. Це -- хірургічне втручання; отримання медичної чи стоматологічної допомоги;

спільне використання будь-якого обладнання під час уживання ін’єкційних або інгаляційних наркотиків; спільне використання таких предметів, як леза для гоління, зубні щітки або речі, що можуть подряпати шкіру; пірсинг, татуювання чи косметичні ін’єкційні процедури; передавання від матері до дитини під час вагітності чи пологів тощо.

Telegram Channel