Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Як на Камінь-Каширщині протидіють торгівлі людьми

Через легковажність та недостатню інформованість громадяни потрапляють в складні життєві ситуації.

ФОТО: Contest.UA

Як на Камінь-Каширщині протидіють торгівлі людьми

За оцінками ООН, проблема транснаціональної злочинності, пов’язаної з торгівлею людьми, має глобальний характер і стоїть на третьому місці після торгівлі зброєю та наркотиками

Складні життєві обставини, високий рівень безробіття та низька якість життя громадян і надалі змушують їх шукати роботу за кордоном. Як свідчить практика, найуразливішою категорією людей, які страждають від цього злочину, є жінки та діти. 

Під час подорожі, навчання чи роботи за кордоном необхідно дбати про власну безпеку та безпеку ближніх. Саме через легковажність та недостатню інформованість про реалії працевлаштування за кордоном громадяни потрапляють в складні життєві ситуації.

Під час подорожі, навчання чи роботи за кордоном необхідно дбати про власну безпеку та безпеку ближніх.

У Камінь-Каширському районі, як повідомляє сайт РДА, здійснюється активна діяльність з питань протидії торгівлі людьми. Серед громадян проводиться роз’яснювальна робота шляхом бесід, зокрема для внутрішньо переміщених осіб щодо ризиків потрапляння в ситуації торгівлі та можливостей отримання постраждалими комплексної допомоги.

Проведені тематичні заняття з представниками сільських рад, територіальної громади і соціальними працівниками. Фахівцями управління соціального захисту населення райдержадміністрації здійснюється відповідна робота із вразливими категоріями населення. 

Спільно з центром зайнятості, службою у справах дітей, громадськими організаціями проведено семінар «Протидія торгівлі людьми» та тренінги на теми «Торгівля людьми», «Людина не для продажу».

Telegram Channel