Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині стартував проект «Поліцейський офіцер громади»

Волинь-нова

На Волині стартував проект «Поліцейський офіцер громади»

14 серпня, в Луцьку заступник Голови Нацполіції Олександр Фацевич презентував проект «Поліцейський офіцер громади». У заході взяли участь керівництво Департаменту превентивної діяльності Нацполіції, Головного управління Нацполіції в області, представники обласної влади, голови ОТГ, а також представники міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування (ICITAP) Міністерства юстиції США

Волинська область –  шостий регіон держави, де запроваджено проект «Поліцейський офіцер громади». У його рамках 37 об’єднаних територіальних громад підписали Меморандум про співпрацю з поліцією.  

«Поліцейський офіцер громади – це співробітник, який забезпечуватиме порядок на території однієї громади та своєчасно реагуватиме на її потреби. На Волині оберуть 58 таких поліцейських. Відбір проходитимуть у два етапи. Офіцери, котрі пройдуть відбір, протягом двох з половиною місяців будуть проходити спеціальний підготовчий курс. Поліцейських офіцерів громади забезпечать автомобілем, офісом, усім необхідним та соціальним забезпеченням згідно з чинним законодавством», – зазначив Олександр Фацевич.

 

 Проект «Поліцейський офіцер громади» вперше стартував та уже успішно діє в Дніпропетровській області. Під час заходу поліцейські та голова однієї із ОТГ Дніпропетровщини розповіли про досвід впровадження проекту та ефективність його роботи. 

«Поліцейський офіцер громади – це співробітник, який забезпечуватиме порядок на території однієї громади та своєчасно реагуватиме на її потреби.

«У всьому світі це є дуже ефективний і цінний підхід реагування на правопорушення та бути проактивними. Ці поліцейські житимуть та працюватимуть  у ваших громадах. Вони будуть частиною вас й відповідатимуть за вашу безпеку та добробут», – зазначив керівник регіонального офісу ІСІТАР в Україні Міністерства юстиції США Джон Монтаніо.

«Питання правопорядку на території області та боротьби зі злочинністю є нашим спільним обов’язком. Вважаю, проект дасть ефективні результати у роботі поліцейських у забезпеченні безпеки громадян, котрі проживають на території громад, які  вони будуть обслуговувати», – зазначив т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції Сергій Козак.  

 

 

Джерело: Поліція Волині
Telegram Channel