Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
 Волинські медики застерігають, що епідемічна ситуація може погіршитися

Найбільш ефективним засобом профілактики є вакцинація.

bzv.org.ua

Волинські медики застерігають, що епідемічна ситуація може погіршитися

На початку року Волинь входила до п’ятірки областей із найбільшим рівнем захворюваності на кір

У січні було зареєстровано 687 випадків цієї недуги. Влітку ситуація стабілізувалася. Але чи надовго?

У липні захворіло на кір 83 волиняни, інформує управління охорони здоров'я Волинської ОДА. За оперативними даними з початку року зареєстровано 2156 випадків згаданого захворювання. За 7 місяців охоплення вакцинацією проти кору на Волині становить 52,7%  в1 рік, 75,2% -- у 6 років, додатковими заходами охоплено 59,4% дітей у віці 2 роки і  старших та 71,4% -- старших 7 років.

За 7 місяців охоплення вакцинацією проти кору на Волині становить 52,7%  в1 рік, 75,2% -- у 6 років, додатковими заходами охоплено 59,4% дітей у віці 2 роки і  старших та 71,4% -- старших 7 років. 

На сьогодні локалізовано та ліквідовано усі спалахи кору. Реєструються спорадичні випадки захворювань, без епідемічного поширення на окремих адміністративних територіях області. Проте з початком навчального року існує загроза погіршення епідемічної ситуації щодо кору.

Найбільш ефективним засобом профілактики є вакцинація. Згідно Календаря щеплень вакцинація проти кору є обов’язковою. Її проводять у віці 1 рік та 6 років. Для створення належного рівня імунного захисту необхідно отримати 2 щеплення. Не вакциновані без поважних причин діти не будуть допускатися в організовані колективи.

Telegram Channel