Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Пластуни з багатьох країн світу зібралися на Рівненщині

«Джемборі» - це міжнародний скаутський термін, який означає разову зустріч пластунів з різних країн.

Рівненська ОДА

Пластуни з багатьох країн світу зібралися на Рівненщині

Виховання свідомого громадянина, вірного Богові та Україні. Таку філософію втілюють у життя «пластуни», які прибули на ювілейну зустріч «Джемборі- 2019»

30 років відновлення своєї організації скаути відзначають 3-денними заняттями на терені, а також комунікативними уроками у відкритому університеті  «Джемборі Talks», повідомляє Рівненська ОДА.

«Джемборі» - це міжнародний скаутський термін, який означає разову зустріч пластунів з різних країн. Головна її мета – позитивна і потужна комунікація між усіма осередками, у тому числі й закордонними. На Рівненщину з’їхалися представники з 20-ти областей України і 6-ти країн світу.

- Це приклад того, в якому форматі повинна розвиватися українська молодь, - говорить головний комендант і керівник проекту Юрій Шадий.

Церемонія відкриття розпочалася спільною молитвою, шикуванням і врученням нагород скаутам за активну діяльність.

Виконувач обов’язків голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко на відкритті наголосив, що впродовж усієї історії України «пластуни» були поруч завжди: під час визвольних подій в Україні, революцій Помаранчевої і Гідності, а потім і в зоні АТО-ООС на сході України:

«Національна скаутська організація була заборонена в радянські часи, а в 1989 році – відновлена. І сьогодні ми бачимо знову потужні молоді сили, які готові будувати нашу нову Українську європейську державу. Адже «Пласт» виховує свідомих відповідальних громадян і провідників українського суспільства».

На унікальну скаутську зустріч приїхали «пластуни» з Польщі, Білорусі, США, Канади та Австралії.

Програма заходу передбачає близько 20-ти активітетів для дітей і молоді, 10 з яких організовують «пластуни». Інша частина - профорієнтаційна. З молоддю працюють рятувальники, правники, військові, патрульні, медики. Вони розповідать і проводять практичні заняття з надання екстреної медичної і правової допомоги. І усе для того, аби діти отримали навички для всебічного свого розвитку.

До речі, на організацію і проведення цієї ювілейної зустрічі з держбюджету виділено понад мільйон гривень.

 

- Ми завжди маємо гарну взаємодію з «пластунами». Саме тому, коли вони прийшли до нас з ініціативою щодо відзначення відновлення «Пласту» в Україні, підтримали їх, - підкреслив заступник міністра молоді і спорту України Олександр Ярема. - Це знакова подія для молодіжного руху всієї країни. Тому прийняте рішення Мінмолодьспорту фінансувати окремо національну скаутську організацію «Пласт».

На унікальну скаутську зустріч приїхали «пластуни» з Польщі, Білорусі, США, Канади та Австралії. Вони разом з українською молоддю зустрілися і поспілкувалися з головою Головної пластової булави (Всесвітнього «Пласту») Мартою Кандюк-Кузьмович. Жінка вже понад півстоліття займається цією громадською діяльністю.

- Ми очікуємо, що діти зрозуміють ту історію, яку залишили їм їхні предки. Вони мають йти тим самим шляхом і розвивати «Пласт» в Україні, залежно від бажання і можливостей працювати з дітьми, допомагати іншим у такій праці, разом з іншими організовувати і проводити суспільні і внутріпластові заходи, табори, вчитися під час вишколів, знаходити нових друзів у різних куточках України, - висловила сподівання Марта Кандюк-Кузьмович.

Під час заходу створено комунальний заклад  обласної ради «Рівненський обласний пластовий вишкільний центр».

 
Telegram Channel