Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Рівненщині підрахували, скільки вилучили незаконно видобутого бурштину

під час відпрацювання території Дубровицького району поліцейські у лісовому масиві поблизу села Кривиця виявили мотопомпу кустарного виробництва та автомобіль «УАЗ» без державних номерних знаків.

https://www.0362.ua

На Рівненщині підрахували, скільки вилучили незаконно видобутого бурштину

З початку цього року до підрозділів головного управління Національної поліції в Рівненській області надійшло 994 заяви і повідомлень, що стосуються незаконного видобутку бурштину

За 80-ма фактами відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань: 55 — за статтею 240 і 25 — за статтею 198 Кримінального кодексу України. 

У результаті проведених розшукових і профілактичних заходів поліцейські вилучили 45 мотопомп, 17 транспортних засобів, 172 кілограми бурштину-сирцю, виявили і затримали 30 осіб, які займались незаконним видобутком «сонячного» каміння. Найбільше бурштину-сирцю вилучено у Володимирецькому районі —майже 40 кілограмів, а мотопомп — у Дубровицькому — 17.

Під час відпрацювання території Дубровицького району поліцейські у лісовому масиві поблизу села Кривиця виявили мотопомпу кустарного виробництва та автомобіль «УАЗ» без державних номерних знаків.

Тим часом під час відпрацювання території Дубровицького району поліцейські у лісовому масиві поблизу села Кривиця виявили мотопомпу кустарного виробництва та автомобіль «УАЗ» без державних номерних знаків. Вилучене доставлено на територію місцевого райвідділу Нацполіції. За фактом порушення правил охорон надр відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України.

Відпрацювання північних районів Рівненщини і заходи щодо протидії незаконному видобутку бурштину наразі тривають.

Валентин Ставський.

Telegram Channel