Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Любешові відбулися «бурштинові» слухання

Прибули на слухання переважно жителі Деревка.

novezittya.in.ua

У Любешові відбулися «бурштинові» слухання

Сьогодні у сесійній залі Любешівської селищної ради було багатолюдно – на зустріч із представниками Міністерства екології, КП «Волиньприродресурс» прийшли члени громади

Вони вкотре висловили свою незгоду щодо можливого видобутку бурштину на території Любешівщини. Щоправда, прибули на слухання переважно жителі Деревка, повідомляє любешівська газета “Нове життя”.

Громадські слухання звіту з оцінки впливу на довкілля планової діяльності КП «Волиньприродресурс» - видобування бурштину на ділянці Камінь-Каширська-1 (площі Бірки та Деревок) - обов’язкова процедура, відповідно до законодавства. На ній не вирішується, чи буде уже проводитися видобуток бурштину, не ухвалюються жодні рішення.

Але що б не говорили доповідачі, люди стояли на своєму: вони – проти видобування бурштину біля їхніх населених пунктів. 

Захід проводиться з метою вивчення громадської думки. На цьому неодноразово наголошували ті, хто приїхав до Любешова: представник Національного екологічного центру України Ігор Шупель, заступник директора КП «Волиньприродресурс» Анатолій Капустюк, очільник підприємства, яке готувало звіт з оцінки впливу на довкілля Вадим Гончарук. Але що б не говорили доповідачі, люди стояли на своєму: вони – проти видобування бурштину біля їхніх населених пунктів.

Насамкінець селищний голова Олег Кух закликав представників КП «Волиньприродресурс» проводити широку просвітницьку роботу серед місцевого населення щодо планів своєї діяльності, організовувати зустрічі з громадами. Інакше, поки не буде згоди жителів на видобуток бурштину на території Любешівської ОТГ, і влада буде проти цього.

Telegram Channel