
Навесні жителі села зазвичай здають віники оптовикам.
Віники стали візитною карткою цього села
У Лимані Харківської області їх в’яжуть уже півтора століття. Майстра можна знайти майже в кожному дворі
За місцевою легендою, жменю сорго привіз у село військовий, коли повернувся з турецького полону. Прозвали тут культуру "турецьке просо" і почали вирощувати його на корм і для віників.
У сім’ї Наталії Рябової, повідомляє сайт ukr. segodnyya. ua в’язати віники вміють всі. Колосся збирають в невеликі пучки і перев'язують лозою. На один віник – досить трьох пучків. Зібрати всі разом – можна тільки на верстаті, а він такий самий, як і сто років тому.
Щоб віник довше служив, майстри рекомендують раз на місяць замочувати його в підсоленій воді.
Навесні жителі села зазвичай здають віники оптовикам. Підприємці їх везуть на ринки і до магазинів по всій області. Одиниці продають по-іншому: дорожче там, де проїжджає багато машин. Так люди можуть отримати за свій товар на кілька гривень більше.
А щоб віник довше служив, майстри рекомендують раз на місяць замочувати його в підсоленій воді.
