Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині сказали «Ні!» цигаркам поблизу шкіл

Серед активістів, що протестували проти засилля тютюнових виробів, і колишній мер Богдан Шиба (перший ліворуч).

facebook/Волинський обласний центр громадського здоров'я

На Волині сказали «Ні!» цигаркам поблизу шкіл

«Тютюнова індустрія готова до 1 вересня», - таку акцію провели напередодні Дня знань і початку навчального року активісти коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну!» та громадські активісти у Луцьку

– 8 кіосків тютюнової продукції в обласному центрі Волині знаходяться поблизу шкіл, - каже регіональна координаторка коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну!» на Волині Оксана Ютовець.

Придбати цигарки учні можуть по дорозі на уроки у понад 30 торговельних точках, повідомляє Волинський обласний центр громадського здоров'я на своїй сторінці у "Фейсбук". Із загальної кількості усіх місць їх продажу 38% – це супермаркети, 38% – невеликі продуктові крамниці, 22% – тютюнові кіоски. У 25% закладів тютюнові вироби розміщені на рівні дитячих очей, у 25% – поруч із солодощами, у 22% – при купівлі пропонують сувеніри чи подарунки.

Згідно з дослідженнями, серед дітей віком 12-18 років поширеність куріння звичайних цигарок становить 14%, електронних – 20%. 

Керівник Волинського обласного центру громадського здоров’я Сергій Новосад наголосив і на небезпеці електронних сигарет. «Згідно з дослідженнями, серед дітей віком 12-18 років поширеність куріння звичайних цигарок становить 14%, електронних – 20%. Це зумовлено тим, що в Україні нема законодавства, яке обмежує їх обіг.

З червня 2019-го року Волинь стала однією з пілотних регіонів коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну!». У вересні її представництво подаватиме проекти рішень для Луцької міської ради, аби обмежити в обласному центрі викладку цигарок на вітринах.

Telegram Channel