Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Які зміни чекають на спеціалізовану медицину у наступному році?

До гарантованого пакету медичних послуг увійдуть послуги первинної, амбулаторно-поліклінічної, стаціонарної, а також екстреної, паліативної медичної допомоги та реабілітації.

Національна служба охорони здоров'я

Які зміни чекають на спеціалізовану медицину у наступному році?

8500 грн - за пологи, 19 500 грн - за лікування інсульту, 15 800 грн – інфаркту, саме стільки планує сплачувати Національна служба здоров’я України закладам охорони здоров’я за програмою медичних гарантій у 2020-му

Про це сьогодні під час прес-конференції у Львові повідомив Голова Національної служби здоров’я України Олег Петренко.

До гарантованого пакету медичних послуг увійдуть послуги первинної, амбулаторно-поліклінічної, стаціонарної медичної допомоги, а також екстреної, паліативної медичної допомоги та реабілітації. Чіткий їх перелік буде відомим після затвердження Державного бюджету на 2020 рік.

Головним пунктом Програми будуть медичні послуги, пов’язані з лікуванням гострого мозкового інсульту, гострого інфаркту міокарда, допомога в пологах і неонатальна допомога, ендоскопічні обстеження, спрямовані на ранню діагностику онкологічних захворювань. Саме за це НСЗУ буде сплачувати медичним закладам за пріоритетним тарифом, який дозволить пацієнтам отримувати ці послуги безоплатно та відповідної якості.

Аби укласти договір з НСЗУ, закладам потрібно буде стати комунальними некомерційним підприємствами, мати чинну ліцензію, комп’ютери, щоб підключитися до електронної системи охорони здоров’я, необхідне обладнання та персонал. Для укладення договору на надання пріоритетних послуг заклад повинен відповідати вимогам, визначеним НСЗУ.

Послуги спеціалізованої медичної допомоги за програмою медичних гарантій можна буде отримати безоплатно тільки за направленням лікаря первинки або лікуючого лікаря. Але є винятки. Відповідно до медичних показань надаватимуть безоплатно допомогу пацієнтам, які звернулися до акушера-гінеколога, стоматолога, педіатра, психіатра, нарколога при невідкладних станах.

Telegram Channel