Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Ковелі дитяча поліклініка перебралась у нове відремонтоване приміщення

Волинь-нова

У Ковелі дитяча поліклініка перебралась у нове відремонтоване приміщення

Сьогодні у Ковелі в приміщенні пологового будинку відкрили перший поверх нової дитячої поліклініки. Реконструкцію приміщення здійснено за кошти Світового банку

В урочистій події взяв участь міський голова Олег Кіндер. Він найперше привітав колектив ще з одним успіхом. Також Олег Олексійович пригадав, що спочатку були дещо інші плани - провести капітальний ремонт нинішнього поліклініки на вулиці Олени Пчілки,19. Проте, спеціалісти, які обстежили об’єкт, зазначили, що він перебуває в аварійному стані і жодних надбудов, кардинальних перетворень не витримає. Тоді і виникла думка задіяти площі пологового будинку. Цю ініціативу підтримало і керівництво МТМО.

- Дуже радію, що на сьогодні ми уже маємо результат. Поліклініка скоро прийме своїх перших маленьких відвідувачів. Переконаний, що їх зустрінуть чудові спеціалісти, фахівці своєї справи, - підкреслив Олег Олексійович.

- У нас тут буде центр материнства і дитинства. В одному приміщенні працюватимуть - амбулаторія педіатрична, дитяче відділення, дитяча поліклініка, пологовий будинок, стаціонарне відділення. Подбаємо і про благоустрій території, неодмінно встановимо ігоровий майданчик для дітвори,

Завідувач дитячої поліклініки Леся Гончарова провела невелику екскурсію закладом. Розповіла, що на першому поверсі працюватиме чотири лікарі-спеціалісти, також тут розміститься реєстратура, лабораторії, подбали про сучасну санітарну кімнату, облаштували окремий вхід для пацієнтів, які матимуть підозру на інфекційні захворювання.
- Ми вклали сюди свої серце і душу. Дуже старались, аби діткам, їх батькам було комфортно у нас, затишно, щоб вони почувались, наче вдома. Аби малеча не нудьгувала, налаштувалась на позитив подбаємо про ігровий куточок. А для настрою стіни уже ми прикрасили яскравими малюнками, також розвісили роботи юних ковельських художників, - ділиться зробленим і планами Леся Миколаївна.

Поруч з поліклінікою розпочинає працювати бригада будівельників. Вони займуться облаштуванням нових паркувальних місць, адже з часом і потік транспорту тут теж збільшиться.
- У нас тут буде центр материнства і дитинства. В одному приміщенні працюватимуть - амбулаторія педіатрична, дитяче відділення, дитяча поліклініка, пологовий будинок, стаціонарне відділення. Подбаємо і про благоустрій території, неодмінно встановимо ігоровий майданчик для дітвори, - розповів про найближчу перспективу головний лікар МТМО Олег Самчук.

Він також зазначив, що впродовж найближчих місяців завершать ремонт і другого поверху і тоді дитяча поліклініка остаточно змінить своє місце прописки у Ковелі. Поки пацієнтів будуть паралельно приймати за двома адресами. Тож керівник МТМО перепрошує за тимчасові незручності. 

 

 

 

 
 

 

Джерело: Ковельська міська рада.
Telegram Channel