Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Кліщі продовжують атакувати волинян

З симптомами кліщового бореліозу за медичною допомогою звернулися жителі Ратнівського, Маневицького районів і Луцька.

Волинський ОЦГЗ/facebook

Кліщі продовжують атакувати волинян

З початку 2019-го року на хворобу Лайма захворіло понад 30 жителів Волині

Про небезпеку, пов'язану з укусами кліщів, нагадує Волинський обласний центр громадського здоров'я

За останній тиждень серпня в області зафіксовано 6 випадків цього захворювання. З симптомами кліщового бореліозу за медичною допомогою звернулися жителі Ратнівського, Маневицького районів і Луцька. Усі вони видалили кліщів самостійно, не звертаючись до медзакладів. Серед постраждалих - двоє дітей віком 12 та 14 років. Всього від укусів кліщів у 2019-му році постраждало 417 осіб, з них 151 дитина.

Чим небезпечна хвороба Лайма (або кліщовий бореліоз)? Борелії, бактерії, що спричиняють захворювання, можуть спричинити масштабні ураження організму: від хвороб серця до порушень в роботі центральної нервової системи, в тому числі мозку.

Борелії, бактерії, що спричиняють захворювання, можуть спричинити масштабні ураження організму: від хвороб серця до порушень в роботі центральної нервової системи, в тому числі мозку. 

Перші прояви хвороби Лайма: почервоніння в місці присмоктування кліща, біль голови, ломота у м’язах, слабкість. Якщо не розпочати лікування, на другій стадії хвороба може призвести до ураження шкіри, суглобів, м’язів, нервової та серцево-судинної систем, в подальшому – до інвалідності.

Ризик зараження залежить від тривалості присмоктування кліща: протягом доби вірогідність невисока, проте до кінця третьої доби наближається до 100%. Якщо виявили на тілі кліща – обов’язково звертайтесь за медичною допомогою!

Telegram Channel