Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Ніфуроксазид – препарат, що запобігає розлад кишківника

Препарат можна приймати під час гострої інфекційної діареї, хронічному коліті, а також при передопераційної підготовки.

Волинь-нова

Ніфуроксазид – препарат, що запобігає розлад кишківника

Кожен з нас, хоч раз, але стикався з проблемами шлунка

Деяким може стати погано від того, що з'їли багато жирної їжі, інші ж можуть захворіти амебіазом, дизентерією, сальмонельозом, або ротавірусною інфекцією. При таких захворюваннях нам на допомогу приходять таблетки або суспензії, що володіють антибактеріальними властивостями. Одним з таких препаратів є Нифуроксазид.

Короткий опис препарату

Ніфуроксазид продається у вигляді таблеток та суспензій. Таблетки вкриті оболонкою жовтого кольору з можливістю зламу. Суспензія є рідиною світло-жовтого кольору з банановим запахом та трохи солодкуватим смаком. На дні флакона може утворюватися осадок, тому перед застосуванням флакон необхідно збовтати. Знайти Ніфуроксазид можна в аптеках, або в інтернет-сервісах пошуку ліків, продається без рецепта

Даний препарат ефективний щодо грампозитивних та грамнегативних бактерій. Не пошкоджує мікрофлору товстого кишківника. Після приймання всередину, майже не абсорбується зі шлунково-кишківниковим трактом в систему кровообігу та не має загального впливу на організм. На відміну від інших препаратів, Ніфуроксазид відрізняється «цілеспрямованістю» знищення патогенної флори кишківника.

Показання до застосування

Препарат можна приймати під час гострої інфекційної діареї, хронічному коліті, а також при передопераційної підготовки. Він вбиває хвороботворні бактерії, дає захист від бактеріальних ускладнень при ентероколітах вірусної етіології. Препарат сприятливо сприяє відновленню функції кишківника та пригнічує розмноження патологічних мікроорганізмів. Ніфуроксазид у вигляді суспензії призначають дітям, віком від 7 років по 5 мл (одна чайна ложка) тричі на день. Дорослим людям, можна збільшити кратність приймання до чотирьох разів на добу. Таблетки та капсули приймаються по 200 мг три-чотири рази на день. Таблетки можна приймати незалежно від їжі.

Протипоказання

Помічено, що в окремих випадках препарат може викликати алергічну реакцію. При індивідуальної чутливості до даного препарату можливе посилення діареї та болів в животі. Даний симптом проходить після скасування приймання препарату. Ніфуроксазид не призначений для дітей до двох років. Цей препарат можна використовувати при водінні автотранспорту. Застосування препарату під час вагітності та годування груддю повинно бути в разі життєвої необхідності, оскільки клінічних випробувань Ніфуроксазиду у вагітних не проводилося.

САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я

Джерело:
Telegram Channel