Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Маріуполі ліквідували російського бойовика

Як не дивно, зрадника України, убивцю та терориста Джумаєва український суд відпустив під домашній арешт.

Волинь-нова

У Маріуполі ліквідували російського бойовика

У Маріуполі 16 вересня у власній квартирі розстріляли бойовика ОРДО Романа Джумаєва, який сидів під домашнім арештом

Про це пише УП.

«Факт вбивства в місті Маріуполі – так, у нас зареєстрований, на місці працює слідча оперативна група і керівництво поліції», – повідомила речниця поліції Донецької області Олександра Гаврилко, пообіцявши згодом оприлюднити деталі. Вона також підтвердила, що йдеться про Романа Джумаєва.

Повідомляється, що Джумаєв народився в Маріуполі у 1991 році. За фахом – програміст. Влітку 2014 року він пішов воювати проти українських Збройних сил на боці сепаратистів, був у складі інтербригади «Пятнашка». Брав участь в боях за Дебальцеве та в боях з «кіборгами» в Донецькому аеропорту.

Влітку 2014 року він пішов воювати проти українських Збройних сил на боці сепаратистів, був у складі інтербригади «Пятнашка». Брав участь в боях за Дебальцеве та в боях з «кіборгами» в Донецькому аеропорту.

В Україні за участь в незаконних збройних формуваннях щодо нього завели як мінімум одну кримінальну справу. У 2015 році Джумаєв поїхав з Донбасу до Білорусі. Останнім часом він мешкав у Маріуполі, де був під домашнім арештом.

В руки українських силовиків бойовик потрапив у вересні 2017 року, коли через Мар'їнку намагався в'їхати в Україну, щоб провідати родичів.

Його звинувачували за ч.1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації). Джумаєву загрожувало від 8 до 15 років в'язниці.

За інформацією на сайті поліції області, тіло вбитого було виявлено у тамбурі квартири.

Попередньо встановлено, що близько 11:30 понеділка невідомий подзвонив у двері Джумаєва, а коли той відчинив – застрелив його.

Джерело: УП.
Telegram Channel