Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині двох пацієнтів лікувало 50 медиків

Станом на 8 серпня у Луківському відділенні знаходилися два пацієнти.

lukivska.gromada.org.ua

На Волині двох пацієнтів лікувало 50 медиків

У Луківській лікарні на 50 чоловік персоналу у серпні лікувалося 2 чоловік, у Хотешівській - 7 пацієнтів

На засіданні постійної комісії Волинської обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства депутати розглянули звернення трудового колективу працівників Луківського відділення легеневого туберкульозу № 5 КП «Волинський обласний фтизіопульмологічний медичний центр», інформує Волинська обласна рада.

Люди називають цей документ криком душі, адже відділення пропонують закрити. Свою позицію щодо цієї ситуації пояснив директор КП «Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» Іван Нискогуз. Він заявив про загальне покращанням епідеміологічної ситуації щодо туберкульозу і наголосив, що Україна рухається в сторону світових тенденцій пасивно-орієнтованої моделі лікування недуги. Відповідно потреба у великій кількості стаціонарних ліжок поступово відпадає.

"Стаціонарна допомога населенню області надається КП «Волинський обласний фтизіопульмологічний медичний центр» Волинської обласної ради. Ліжковий фонд становить 270 ліжок, з них 180 в Луцьку, 40 ліжок для паліативного лікування - у Поворську і по 25 в Хотишеві та Лукові. Станом на 8 серпня у Луківському відділенні знаходилися два пацієнти. У Хотешівському відділенні  - 7 хворих, 5 із яких планували виписати протягом десяти днів. У Лукові працює 50 людей, а в Хотешеві - 36. Середня вартість утримання одного ліжка в рік в Хотешеві - 80, 5 тис. грн в рік, в Лукові - 76,7 тис.", – оголосив статистику Іван Нискогуз.

Іван Нискогуз запропонував закрити Луківське та Хотешівське відділення легеневого туберкульозу. Таку ж позицію підтримує начальник управління охорони здоров`я ОДА Ігор Ващенюк.

Він запропонував закрити Луківське та Хотешівське відділення легеневого туберкульозу. Таку ж позицію підтримує начальник управління охорони здоров`я ОДА Ігор Ващенюк.

Депутати обласної ради, які працюють в комісії Михайло Бегаль, Олександр Голуб та голова Людмила Тимощук висловлювати стурбованість щодо майбутнього працевлаштування медичного персоналу. Ігор Ващенюк визнає складність проблеми, однак, зауважує, що лікарів готовий забрати на роботу центральний заклад, а середньому медичному персоналу буде запропоновано роботу в первинці .

Олександр Зінчук вважає, що робочі місця можуть з'явитися і в тому випадку, якщо розумно використати саму історичну будівлю   Луківськівської тублікарні, тобто колишній палац Мйончинських.   Він  пропонує   знайти інвестора, щоб мати можливості  створити в селищі привабливий туристичний комплекс.  

Комісія рекомендувала профільному управлінню спільно з КП «Волинський обласний фтизіопульмологічний медичний центр» Волинської обласної ради розробити і внести в обласну раду пропозиції щодо майбутнього периферійних туберкульозних лікарень.

Telegram Channel