Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Ковелі вперше в Україні у районній лікарні проведено операцію на відкритому серці з повною його зупинкою

Відтепер операції високої складності доступні не лише у спеціалізованих кардіохірургічних клініках чи обласних закладах, а й у Ковельському МТМО.

kovelrada.gov.ua

У Ковелі вперше в Україні у районній лікарні проведено операцію на відкритому серці з повною його зупинкою

У Ковельському МТМО пацієнту з аневризмою висхідного відділу аорти, недостатністю аортального клапану важкого ступеня та багатосудинним ураженням коронарних артерій одномоментно проведено супракоронарне протезування висхідного відділу аорти, протезування аортального клапану, аорто-коронарне та мамарно-коронарне шунтування

Операцію, яка тривала 6 годин, успішно провела команда львівських, тернопільських та ковельських кардіохірургів, трансфузіологів та анестезіологів. Крововтрата - 300 мл.

Пацієнт почуває себе задовільно та проходить реабілітацію.

Наразі ще три пацієнти готуються до подібних операцій, які мають провести упродовж двох тижнів, а до кінця року вже заплановано 50  оперативних втручань на відкритому серці.

Саме ця команда фахівців на чолі із Володимиром Морозом має досвід організації кардіохірургічної служби у Львівському кардіоцентрі, Тернопільській університетській лікарні та у Президентській клініці м. Кабул (Афганістан).

Це унікальний випадок проведення операцій такої складності в районній лікарні. Наразі ще три пацієнти готуються до подібних операцій, які мають провести упродовж двох тижнів, а до кінця року вже заплановано 50  оперативних втручань на відкритому серці.

Джерело: Офіційний сайт Ковельської міськради.
Telegram Channel