Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Затриманий 2 роки тому офіцер ОК «Захід» вийшов із СІЗО і повернувся в Рівне

Олександру Горбачову відповідно до статті 115 Кримінального кодексу України загрожує позбавлення волі терміном від 10-ти до 15-ти років.

Pohorynsky

Затриманий 2 роки тому офіцер ОК «Захід» вийшов із СІЗО і повернувся в Рівне

Військового розвідника підполковника Олександра Горбачова Луганський апеляційний суд відпустив на поруки офіцерів оперативного командування «Захід». Його і підполковника Олексія Комонова обвинувачують в організації вбивства невідомого «артилериста» так званої «ЛНР» у 2014 році. Разом з ними у справі фігурують ще троє підозрюваних. За словами Олександра Горбачова, усі вони наразі – на волі

Олександр Горбачов був затриманий луганськими правоохоронцями у червні 2017 року разом з підполковником Сергієм Стрільцем, якого звинуватили у перевищенні службових повноважень, катуванні, викраденні сина луганського фермера Володимира Куницького Олега та його автомобіля. Іншими обвинуваченими у справі є майор Сергій Онищук і старший прапорщик Іван Васюк,.

Олега Куницького затримали на українському блок-посту у червні 2014 року, коли він їхав на автомобілі «Лада» з боку окупованої території. В автівці знайшли автомат, стріляні гільзи і карту місцевості. Сергій Стрілець перевозив затриманого і мав передати його контррозвідці. Та затриманий раптово зник. Володимир Куницький звинуватив у викраденні сина підполковника Сергія Стрільця.

Мені інкримінують вбивство «мирного» артилериста «ЛНР».

Спочатку Сергія Стрільця приїхали затримувати луганські правоохоронці у 2016 році. Вдруге у червні 2017-го вже затримували за участю луганського «КОРДу» разом з Олександром Горбачовим і доправляли літаком до міста Сватово.

Рік тому Сергія Стрільця випустили під заставу у 230 тисяч гривень. Також за заставу у цій справі було відпущено й Олександра Горбачова, якому в цій справі інкримінують викрадення, вимагання, крадіжку, вимагання документів. Як йдеться у матеріалах справи, Олександр Горбачов нібито причетний до захоронення тіла Олега Куницького.

Наразі справу розглядають у Кремінському міському суді Луганської області.

Справу про вбивство невідомого терориста «ЛНР» спочатку розглядали у Рубіжненському міському суді. Потім її передали у Лисичанський міський суд.

Понад 2 роки Олександр Горбачов просидів у Старобільському СІЗО. І лише 17 вересня за апеляцією його адвоката було ухвалено рішення випустити розвідника на поруки офіцерів оперативного командування «Захід».

- Раніше це була одна кримінальна справа – по Олегу Куницькому. Її розділили на 2 частини. І ще мені інкримінують вбивство «мирного» артилериста «ЛНР», - каже Олександр Горбачов. – Я готовий оскаржувати вирок суду. Цих 2 роки я їм просто так не подарую. Я не бачив, як ріс мій син. Бачу навіть крайню точку – це Європейський суд з прав людини.

- Спочатку була справа Олега Куницького. Шукали труп, потім в процесі пошуку знайшли цей, - говорить адвокат Олександра Горбачова Катерина Сєрікова. - Тіло Олега Куницького, до слова, виявили ще у 2016-му році. По суті Олександр Горбачов був останньою ланкою у цій справі. Але він не причетний до смерті Олега Куницького. І тим паче всі ці дії щодо захоронення – це все було за наказом його керівника. Він ніяк не впливав на те, що Олег Куницький помер...

Обвинувачення у справі артилериста ґрунтується на показах двох інших обвинувачених. Вони давали свої покази під тиском. Згідно з ними, вони здійснювали постріли у цього сепаратиста, про якого нічого невідомо. 

Валентин Ставський

Telegram Channel