Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Сарнах стоїть ешелон з російським вугіллям

Активістів обурює торгівля з агресором (ілюстративне фото).

Pixabay

У Сарнах стоїть ешелон з російським вугіллям

Понад 130 вагонів з російським вугіллям виявили активісти «Об’єднання добровольців» на залізничній станції Сарни, що на Рівненщині. Кожен з них розрахований на 75 тонн вантажу. А отже не складно порахувати, про який об’єм палива йдеться

Активісти переконані: ешелон мав слідувати до залізничної станції Соснівка, що на Львівщині. Але, зважаючи на те, що місцеві мешканці почали блокувати вагони з російським вугіллям, потяг вирішили зупинити на Рівненщині.

Не виключено, що вони йшли з Донецька чи Луганська в обхід України, через Брянськ чи Ростов.

- За документами чітко видно, що вагони поступили з Гомеля, - говорить керівник Рівненського обласного осередку «Об’єднання добровольців» Роман Коваль. - Тому не виключено, що вони йшли з Донецька чи Луганська в обхід України, через Брянськ чи Ростов. Звідти на Гомель. А далі – на територію України.  Тому ми ставимо просте запитання владі і правоохоронцям: вони що, не розуміють, що відбувається? Вони не розуміють, що хлопці, які захищають нашу державу, вмирають.

А ця нечисть далі продовжує торгувати і заробляти гроші…

Ми звертатимемося у Службу Безпеки України. Люди мають знати: хто торгує з Росією, чиє це вугілля, і як воно потрапляє на територію України.

Нагадаємо, минулої суботи на Львівщині, на цій же залізничній станції Соснівка поліція розігнала людей, які блокували вагони з російським вугіллям. Місцеві мешканці, «атовці» і шахтарі цілодобово чергували біля них від початку вересня. Силовики затримали 28 осіб.

Їх доставили до місцевого відділу поліції, встановили їх особисті дані. Серед затриманих і перший командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко.

Під час заходів з розблокування залізниці у Соснівці учасники акції блокування завдали тілесних ушкоджень п’ятьом правоохоронцям. Одного з них, 38-річного старшого сержанта поліції доставили у місцеву лікарню.

Валентин Ставський


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel