Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку збирають підписи проти пішоходів-порушників правил дорожнього руху

Давайте поважати одне одного!

Ілюстрація: Місто

У Луцьку збирають підписи проти пішоходів-порушників правил дорожнього руху

Мовляв, водіям життя від них немає...

Лучанин Вадим Слива зареєстрував сьогодні, 2 жовтня, електронну петицію з вимогою посилити контроль додержання Правил дорожнього руху пішоходами.

"Пішоходи в місті щодня абсолютно безнаказано і масово порушують Правила дорожнього руху, переходячи та перебігаючи дорогу в непризначених для цього місцях або на заборонний сигнал світлофору, часто рухаючись посеред дороги між автомобілями і повністю ігноруючи будь-які зауваження від водіїв в свій бік, або ігнорують на них агресивно. Особливо прикро спостерігати, коли старші люди тягнуть за руку або везуть у візку дитину між машинами, хоча до пішоходного переходу йти метрів 50 - це і зайва небезпека для дитини, і величезна проблема у вихованні, адже дитина привчається нехтувати Правилами та елементарною безпекою руху. Такі пішоходи часто є причиною ДТП, адже водії для уникнення зіткнення з пішоходом вимушені здійснювати небезпечні і непередбачувані маневри, а після таких ДТП винуваті пішоходи просто тікають.

Пішоходи в місті щодня абсолютно безнаказано і масово порушують Правила дорожнього руху, переходячи та перебігаючи дорогу в непризначених для цього місцях або на заборонний сигнал світлофору.

При цьому ні поліція, ні муніципальна варта не приймає жодних дій, часто пішоходи перебігають дорогу в присутності поліцейських або патрульного автомобіля неподалік і поліція вдає, що нічого не відбуваєтьс. Особливо масово це відбувається на пр. Соборності на початку підйому на міст, де закінчується паркан на розподільчій смузі та на ділянці від Північного ринку до повороту на пр. Молоді, а також на пр. Перемоги, на перехресті пр. Відродження і вул. Загородньої та в багатьох інших місцях.

З настанням осінньо-зимового періоду, коли темніє рано і о 18-19 годині, коли люди масово повертаються з роботи і пішки, і на автомобілях, на вулиці вже темно, до того ж в дощ видимість скорочується ще більше -- це створює особливо небезпечні умови і для водіїв, і для безвідповідальних пішоходів, особливо якщо пішоходи носять темний одяг і стають практично "невидимими", хоча самі цього не усвідомлюють.

В зв'язку з цим прошу вжити заходів для інформування пішоходів всіма доступними методами про небезпеку при порушення ПДР як для них, так і для інших учасників дорожнього руху, а також посилити контроль, особливо в місцях масового порушення ПДР, і запровадити масове покарання пішоходів нарівні з водіями, щоб привчити їх до відповідальності.

Щодо батьків, які переводять дітей через дорогу з порушенням ПДР, вважаю за потрібне проводити з такими батьками роз'яснювальні роботи з залученням працівників соціальних служб, адже таке порушення вказує на повну безвідповідальність при вихованні дитини", - йдеться в тексті петиції.

Прикметно, що протягом кількох годин петиція вже встигла зібрати на свою підтримку 57 підписів..

Telegram Channel