Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
На Камінь-Каширщині попереджають про новий епідеміологічний сезон

Медики радять волинянам подбати про щеплення від грипу.

PxHere

На Камінь-Каширщині попереджають про новий епідеміологічний сезон

Із початком осінньо-зимового періоду щорічно спостерігається тенденція високого ризику захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ). Про організацію в районі роботи щодо профілактики грипу та ГРВІ в епідсезон 2019-2020 роках говорили на апаратній нараді, яка відбулася сьогодні, під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Михаліка

Відповідну інформацію озвучила завідувачка Камінь-Каширським міжрайонним відділом ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Галина Кузнецова, йдеться на сайті РДА.

За прогнозами епідеміологів, упродовж наступного сезону на грип та ГРВІ в Україні перехворіє від 4,8 млн до 6,7 млн людей.

– За минулий епідемічний сезон 2018-2019 роках в Україні на грип та ГРВІ перехворіло 5,4 млн осіб, 64 українців померли, з них 12 дітей віком до 17 років (жоден померлий не був вакцинований проти грипу). Зокрема, у Камінь-Каширському районі перехворіло 14 000 осіб (22 % від загальної кількості населення), в тому числі 9 889 - діти до 17 років (55 % дитячого населення). За минулий епідсезон було вакциновано лише 25 осіб, – зазначила Галина Сергіївна.

Також фахівець повідомила, що Всесвітньою організацією охорони здоров’я у новому епідеміологічному сезоні визначено чотири штами вірусів: «Канзас» (А/H3N2), «Брісбен» (А/Н1N1), «Колорадо» (належить до гілки B/Victoria) і «Пхукет» (належить до гілки  B/Yamagata). За прогнозами епідеміологів, упродовж наступного сезону на грип та ГРВІ в Україні перехворіє від 4,8 млн до 6,7 млн людей, а найвищі хвилі підйому захворюваності очікуються у грудні та наприкінці січня-початку лютого 2020 року.

Тому, щоб мінімізувати наслідки захворювань та запобігти розповсюдженню грипу та ГРВІ медики радять розпочати проведення необхідних профілактичних, протиепідемічних заходів на різних етапах епідеміологічного процесу.

Telegram Channel