Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
У Нововолинську закликають створювати прийомні сім'ї

Працівники центру, що опікується дітьми з особливою долею, звернулися до батьків

novovolynsk-rada.gov.ua

У Нововолинську закликають створювати прийомні сім'ї

Спонукають досвідчених мам і тат

Працівники Нововолинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розмістили на сайті міста оголошення із назвою "Подаруймо дітям сім'ю".

"Запрошуємо усіх, хто має позитивний досвід виховання власних дітей, брати дітей, що опинилися у скруті, до себе не виховання – створювати прийомну сім’ю.  Подаруйте дітям сім’ю!"-- йдеться в оголошенні

У Нововолинську функціонує 4 прийомні сім’є, де виховується 8 дітей із числа позбавлених батьківського піклування. Із них шестеро дітей із нашого міста. Прийомні діти оточені турботою і ласкою прийомних батьків. Прийомні батьки є їх офіційними представниками. Вони завжди мають змогу отримати підтримку у міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з розв’язання питань щодо виховання дітей, щодо отримання оздоровлення, щодо оформлення пільг та субсидій. Часті зустрічі у Центрі допомагають не тільки поділитися досвідом, але й обговорити наболіле, поспілкуватися.

"Запрошуємо усіх, хто має позитивний досвід виховання власних дітей, брати дітей, що опинилися у скруті, до себе не виховання – створювати прийомну сім’ю.  Подаруйте дітям сім’ю!" -- йдеться в оголошенні.

Прийомна сім’я – це сім’я, яка взяла на виховання та спільне проживання від 1 до 4 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, погодилася на піклування про них, поки їхні власні батьки не будуть спроможні доглядати за ними. Діти влаштовуються у прийомну сім’ю не втрачаючи статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування У прийомній сім’ї вони перебувають на державному утриманні.

Telegram Channel